Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Advocaat slachtoffers Pinkpopdrama: 'Vervolging logisch'

Geplaatst opwoensdag 20 februari 2019 - 6:02

Nino Pennino, de advocaat van de slachtoffers die vorig jaar door een bestelbus werden aangereden bij Pinkpop, staat er niet van te kijken dat de verdachte toch wordt vervolgd.

"Op zich geen verrassing. Meerdere bestuurders die de groep waren gepasseerd, zagen de groep duidelijk zitten. Daarom is er volgens de officier van justitie sprake van onoplettendheid met deze ernstige gevolgen van dien", vertelt de advocaat aan L1.

Minimale rol
In de rechtszaak die op stapel staat, gaan de advocaat en zijn cliënten een minimale rol spelen. "De schadevergoeding die de slachtoffers krijgen, zal namelijk niet van de verdachte komen, maar van de verzekeraar van het voertuig. 'Voeging' is dus niet aan de orde. Dat wil zeggen dat er geen overeenkomst tussen de verdachte en de slachtoffers zal komen wat betreft een schadevergoeding", aldus Pennino.

Serieuze bedragen
Hoeveel die schadevergoeding zal bedragen, durft advocaat Pennino nog niet te zeggen. Het zou in ieder geval om 'serieuze bedragen' gaan. Daarbij verwacht de raadsman een soepele afwikkeling van het overeenkomen tot een schadevergoeding. "De verzekeringsmaatschappij trekt zich het lot van slachtoffers aan."

Lees ook: Justitie vervolgt chauffeur Pinkpopdrama: 'Onvoorzichtig'

De verdachte, Danny S., wordt officieel verdacht van het veroorzaken van een ongeluk met een dodelijk slachtoffer, het veroorzaken van een ongeluk met meerdere slachtoffers met zwaar lichamelijk letsel én doorrijden na het ongeluk. Volgens justitie heeft Danny onvoorzichtig of onoplettend gereden.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1

Meest gelezen