Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat slachtoffers Pinkpopdrama: 'Vervolging logisch'

Geplaatst opwoensdag 20 februari 2019 - 6:02

Nino Pennino, de advocaat van de slachtoffers die vorig jaar door een bestelbus werden aangereden bij Pinkpop, staat er niet van te kijken dat de verdachte toch wordt vervolgd.

"Op zich geen verrassing. Meerdere bestuurders die de groep waren gepasseerd, zagen de groep duidelijk zitten. Daarom is er volgens de officier van justitie sprake van onoplettendheid met deze ernstige gevolgen van dien", vertelt de advocaat aan L1.

Minimale rol
In de rechtszaak die op stapel staat, gaan de advocaat en zijn cliënten een minimale rol spelen. "De schadevergoeding die de slachtoffers krijgen, zal namelijk niet van de verdachte komen, maar van de verzekeraar van het voertuig. 'Voeging' is dus niet aan de orde. Dat wil zeggen dat er geen overeenkomst tussen de verdachte en de slachtoffers zal komen wat betreft een schadevergoeding", aldus Pennino.

Serieuze bedragen
Hoeveel die schadevergoeding zal bedragen, durft advocaat Pennino nog niet te zeggen. Het zou in ieder geval om 'serieuze bedragen' gaan. Daarbij verwacht de raadsman een soepele afwikkeling van het overeenkomen tot een schadevergoeding. "De verzekeringsmaatschappij trekt zich het lot van slachtoffers aan."

Lees ook: Justitie vervolgt chauffeur Pinkpopdrama: 'Onvoorzichtig'

De verdachte, Danny S., wordt officieel verdacht van het veroorzaken van een ongeluk met een dodelijk slachtoffer, het veroorzaken van een ongeluk met meerdere slachtoffers met zwaar lichamelijk letsel én doorrijden na het ongeluk. Volgens justitie heeft Danny onvoorzichtig of onoplettend gereden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen