Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat slachtoffers Pinkpopdrama: 'Vervolging logisch'

Geplaatst opwoensdag 20 februari 2019 - 6:02

Nino Pennino, de advocaat van de slachtoffers die vorig jaar door een bestelbus werden aangereden bij Pinkpop, staat er niet van te kijken dat de verdachte toch wordt vervolgd.

"Op zich geen verrassing. Meerdere bestuurders die de groep waren gepasseerd, zagen de groep duidelijk zitten. Daarom is er volgens de officier van justitie sprake van onoplettendheid met deze ernstige gevolgen van dien", vertelt de advocaat aan L1.

Minimale rol
In de rechtszaak die op stapel staat, gaan de advocaat en zijn cliënten een minimale rol spelen. "De schadevergoeding die de slachtoffers krijgen, zal namelijk niet van de verdachte komen, maar van de verzekeraar van het voertuig. 'Voeging' is dus niet aan de orde. Dat wil zeggen dat er geen overeenkomst tussen de verdachte en de slachtoffers zal komen wat betreft een schadevergoeding", aldus Pennino.

Serieuze bedragen
Hoeveel die schadevergoeding zal bedragen, durft advocaat Pennino nog niet te zeggen. Het zou in ieder geval om 'serieuze bedragen' gaan. Daarbij verwacht de raadsman een soepele afwikkeling van het overeenkomen tot een schadevergoeding. "De verzekeringsmaatschappij trekt zich het lot van slachtoffers aan."

Lees ook: Justitie vervolgt chauffeur Pinkpopdrama: 'Onvoorzichtig'

De verdachte, Danny S., wordt officieel verdacht van het veroorzaken van een ongeluk met een dodelijk slachtoffer, het veroorzaken van een ongeluk met meerdere slachtoffers met zwaar lichamelijk letsel én doorrijden na het ongeluk. Volgens justitie heeft Danny onvoorzichtig of onoplettend gereden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen