Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Advocaat slachtoffers Pinkpopdrama: 'Vervolging logisch'

Geplaatst opwoensdag 20 februari 2019 - 6:02

Nino Pennino, de advocaat van de slachtoffers die vorig jaar door een bestelbus werden aangereden bij Pinkpop, staat er niet van te kijken dat de verdachte toch wordt vervolgd.

"Op zich geen verrassing. Meerdere bestuurders die de groep waren gepasseerd, zagen de groep duidelijk zitten. Daarom is er volgens de officier van justitie sprake van onoplettendheid met deze ernstige gevolgen van dien", vertelt de advocaat aan L1.

Minimale rol
In de rechtszaak die op stapel staat, gaan de advocaat en zijn cliënten een minimale rol spelen. "De schadevergoeding die de slachtoffers krijgen, zal namelijk niet van de verdachte komen, maar van de verzekeraar van het voertuig. 'Voeging' is dus niet aan de orde. Dat wil zeggen dat er geen overeenkomst tussen de verdachte en de slachtoffers zal komen wat betreft een schadevergoeding", aldus Pennino.

Serieuze bedragen
Hoeveel die schadevergoeding zal bedragen, durft advocaat Pennino nog niet te zeggen. Het zou in ieder geval om 'serieuze bedragen' gaan. Daarbij verwacht de raadsman een soepele afwikkeling van het overeenkomen tot een schadevergoeding. "De verzekeringsmaatschappij trekt zich het lot van slachtoffers aan."

Lees ook: Justitie vervolgt chauffeur Pinkpopdrama: 'Onvoorzichtig'

De verdachte, Danny S., wordt officieel verdacht van het veroorzaken van een ongeluk met een dodelijk slachtoffer, het veroorzaken van een ongeluk met meerdere slachtoffers met zwaar lichamelijk letsel én doorrijden na het ongeluk. Volgens justitie heeft Danny onvoorzichtig of onoplettend gereden.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen