Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat: 'Politiemol zal de kuierlatten niet nemen'

Geplaatst opvrijdag 4 mei 2018 - 12:52

Volgens de advocaat van politiemol Mark M. hoeft het OM niet te vrezen dat zijn cliënt de benen neemt.

De politiemol uit Weert is vanaf vrijdag vrij om te gaan en staan waar hij wil. Als gevolg van een vormfout is de voorlopige hechtenis van M. verlopen.

Ongegrond
"De vrees dat hij de benen neemt is ongegrond", zegt advocaat Jan-Hein Kuijpers. "In eerdere gevallen heeft M. zich ook altijd keurig gehouden aan de voorwaarden. Ook toen hij geen beperkingen meer had, is hij telkens teruggekomen om zijn rechtszaak bij te wonen."

Oekraïne
Van Mark M. is bekend dat hij een nieuw bestaan probeert op te bouwen in Oekraïne. Daar verbleef hij ook ten tijde van de uitspraak. "Toen was Mark inderdaad niet aanwezig, maar heeft hij zich in overleg met de politie kort daarna gemeld in Nederland. Ook nu zal hij zich weer melden als het hoger beroep plaatsvindt. Niemand hoeft dus bang te zijn dat hij de kuierlatten neemt."

Lees ook: Politiemol op vrije voeten door fout OM

Domme menselijke fout
Een domme menselijke fout, zo noemt het Openbaar Ministerie het laten verlopen van de termijn om de voorlopige hechtenis van de politiemol te verlengen. Justitie onderzoekt hoe het precies is misgegaan, maar vermoedelijk is er per ongeluk een verkeerde datum in de computersystemen gezet. Daardoor had het OM niet in de gaten dat de termijn om een verlenging aan te vragen al een week verstreken was.

Gebeurt vaker
"Stom, maar kan gebeuren", reageert Kuijpers. "Het gebeurt overigens wel vaker. Het is natuurlijk vervelend voor het OM dat het in deze geruchtmakende zaak gebeurt."

5 jaar cel
In februari werd M. veroordeeld tot vijf jaar cel, vanwege het op grote schaal lekken van geheime informatie aan het criminele circuit. Wanneer het hoger beroep dient, is nog niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen