Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat noemt schorsing 'vuiltje op zijn blazoen'

Geplaatst opdinsdag 12 januari 2016 - 20:43

De ook in hoger beroep geschorste advocaat Harry van der Salm noemt de uitspraak 'een vuiltje op zijn blazoen'.

De schorsing van de advocaat uit Maastricht is in hoger beroep verdubbeld van twee naar vier weken. "Ik heb in een zaak verkeerd gehandeld, ik had het anders aan moeten pakken", aldus Van der Salm.

Erfenis
De Raad van Discipline had Van der Salm aanvankelijk een schorsing van twee weken opgelegd, omdat hij jarenlang iemands erfenis had beheerd zonder dat de nabestaanden daarvoor toestemming hadden gegeven. Bovendien wilde hij daar geen verantwoording over afleggen.

Vertrouwen geschaad
Van der Salm ging tegen de schorsing in beroep bij het Hof van Discipline. Maar daar had hij geen succes mee. Integendeel, het Hof verdubbelde de schorsing tot vier weken. Volgens het Hof heeft Van der Salm 'het vertrouwen in de advocatuur op ernstige wijze geschaad'. De strafmaatregel gaat in op 1 februari.

Lees ook: Schorsing Maastrichtse advocaat verdubbeld

Mondelinge opdracht
Van der Salm: "Het is een zaak die al meer dan 33 jaar loopt. Ik ken de familie in deze zaak dus al heel lang. Maar vroeger gingen zaken anders dan nu. Ik heb helaas niet aan alle regels voldaan die anno 2016 gelden. Daar had ik rekening mee moeten houden. Officieel heb ik geen schriftelijke opdracht gehad van mijn cliënten, maar mondeling. Dit had ik moeten ondervangen."

Dubbel gevoel
Erik Huntjens, die de zaak tegen de advocaat aanspande is aan de ene kant blij met de uitspraak, maar aan de andere kant ook teleurgesteld: "Als je een advocaat vier weken geschorst kan krijgen, is dat al heel wat. Maar aan de andere kant is het een kwalijke zaak als iemand eigendommen van andere mensen kan beheren en geld kan incasseren zonder dat hij gemachtigd is."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Toga advocaat
Maastrichtse advocaat tijdelijk geschorst
Advocaten kunnen spotje Serge Weening niet waarderen
robert moszkowicz
Moszkowicz-telg filmt vader Robert Moszkowicz
Uitgeverij past biografie Hiddema aan
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen