Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat noemt schorsing 'vuiltje op zijn blazoen'

Geplaatst opdinsdag 12 januari 2016 - 20:43

De ook in hoger beroep geschorste advocaat Harry van der Salm noemt de uitspraak 'een vuiltje op zijn blazoen'.

De schorsing van de advocaat uit Maastricht is in hoger beroep verdubbeld van twee naar vier weken. "Ik heb in een zaak verkeerd gehandeld, ik had het anders aan moeten pakken", aldus Van der Salm.

Erfenis
De Raad van Discipline had Van der Salm aanvankelijk een schorsing van twee weken opgelegd, omdat hij jarenlang iemands erfenis had beheerd zonder dat de nabestaanden daarvoor toestemming hadden gegeven. Bovendien wilde hij daar geen verantwoording over afleggen.

Vertrouwen geschaad
Van der Salm ging tegen de schorsing in beroep bij het Hof van Discipline. Maar daar had hij geen succes mee. Integendeel, het Hof verdubbelde de schorsing tot vier weken. Volgens het Hof heeft Van der Salm 'het vertrouwen in de advocatuur op ernstige wijze geschaad'. De strafmaatregel gaat in op 1 februari.

Lees ook: Schorsing Maastrichtse advocaat verdubbeld

Mondelinge opdracht
Van der Salm: "Het is een zaak die al meer dan 33 jaar loopt. Ik ken de familie in deze zaak dus al heel lang. Maar vroeger gingen zaken anders dan nu. Ik heb helaas niet aan alle regels voldaan die anno 2016 gelden. Daar had ik rekening mee moeten houden. Officieel heb ik geen schriftelijke opdracht gehad van mijn cliënten, maar mondeling. Dit had ik moeten ondervangen."

Dubbel gevoel
Erik Huntjens, die de zaak tegen de advocaat aanspande is aan de ene kant blij met de uitspraak, maar aan de andere kant ook teleurgesteld: "Als je een advocaat vier weken geschorst kan krijgen, is dat al heel wat. Maar aan de andere kant is het een kwalijke zaak als iemand eigendommen van andere mensen kan beheren en geld kan incasseren zonder dat hij gemachtigd is."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Toga advocaat
Maastrichtse advocaat tijdelijk geschorst
Advocaten kunnen spotje Serge Weening niet waarderen
robert moszkowicz
Moszkowicz-telg filmt vader Robert Moszkowicz
Uitgeverij past biografie Hiddema aan
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen