Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat noemt schorsing 'vuiltje op zijn blazoen'

Geplaatst opdinsdag 12 januari 2016 - 20:43

De ook in hoger beroep geschorste advocaat Harry van der Salm noemt de uitspraak 'een vuiltje op zijn blazoen'.

De schorsing van de advocaat uit Maastricht is in hoger beroep verdubbeld van twee naar vier weken. "Ik heb in een zaak verkeerd gehandeld, ik had het anders aan moeten pakken", aldus Van der Salm.

Erfenis
De Raad van Discipline had Van der Salm aanvankelijk een schorsing van twee weken opgelegd, omdat hij jarenlang iemands erfenis had beheerd zonder dat de nabestaanden daarvoor toestemming hadden gegeven. Bovendien wilde hij daar geen verantwoording over afleggen.

Vertrouwen geschaad
Van der Salm ging tegen de schorsing in beroep bij het Hof van Discipline. Maar daar had hij geen succes mee. Integendeel, het Hof verdubbelde de schorsing tot vier weken. Volgens het Hof heeft Van der Salm 'het vertrouwen in de advocatuur op ernstige wijze geschaad'. De strafmaatregel gaat in op 1 februari.

Lees ook: Schorsing Maastrichtse advocaat verdubbeld

Mondelinge opdracht
Van der Salm: "Het is een zaak die al meer dan 33 jaar loopt. Ik ken de familie in deze zaak dus al heel lang. Maar vroeger gingen zaken anders dan nu. Ik heb helaas niet aan alle regels voldaan die anno 2016 gelden. Daar had ik rekening mee moeten houden. Officieel heb ik geen schriftelijke opdracht gehad van mijn cliënten, maar mondeling. Dit had ik moeten ondervangen."

Dubbel gevoel
Erik Huntjens, die de zaak tegen de advocaat aanspande is aan de ene kant blij met de uitspraak, maar aan de andere kant ook teleurgesteld: "Als je een advocaat vier weken geschorst kan krijgen, is dat al heel wat. Maar aan de andere kant is het een kwalijke zaak als iemand eigendommen van andere mensen kan beheren en geld kan incasseren zonder dat hij gemachtigd is."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Toga advocaat
Maastrichtse advocaat tijdelijk geschorst
Advocaten kunnen spotje Serge Weening niet waarderen
robert moszkowicz
Moszkowicz-telg filmt vader Robert Moszkowicz
Uitgeverij past biografie Hiddema aan
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen