Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat moet in drugszaak verklaren

Geplaatst opzaterdag 23 april 2016 - 8:15

Advocaat Marcel Heuvelmans zal moeten gaan verklaren over zijn vermeende contacten met en betalingen aan een Duitse getuige in een grote internationale drugszaak.

Dat heeft het Hof van Discipline bepaald, die klachten over advocaten in hoger beroep behandelt, bepaald. Dat melden Dagblad de Limburger en Limburgs Dagblad.

Heropend
Het hof vindt daarom dat de tuchtzaak die het Openbaar Ministerie (OM) in 2014 heeft aangespannen tegen de strafpleiter uit Venlo moet worden heropend. De deken van de Orde van Advocaten in het arrondissement Rotterdam moet de zaak onderzoeken.

Beïnvloeding
In Duitsland en Nederland denkt het OM dat Heuvelmans in de omvangrijke drugszaak rond zijn cliënt Dori X. uit Venlo een Duitse getuige heeft beïnvloed. Hij zou de vervolging van X. in Nederland willen frustreren. In Duitsland is Heuvelmans hiervoor verdachte, omdat beïnvloeding van een getuige door een advocaat strafbaar is.

Het OM in Nederland wacht in strafrechtelijke zin af wat Duitsland met deze kwestie doet. De Nederlandse justitie voert een tuchtrechtzaak tegen Heuvelmans.

Zwijgrecht
Heuvelmans heeft bij de behandeling van de tuchtrechtzaak een beroep gedaan op zijn zwijgrecht als verdachte en op zijn geheimhoudingplicht als advocaat. In zijn visie zou hij zijn eigen belangen en die van X. schaden als hij in de tuchtrechtzaak zou verklaren. De deken van de orde van advocaten in Limburg en de Raad van Discipline deelden zijn visie. Het hof ziet dat anders.

Meer over deze zaak in de Limburgse kranten van zaterdag.

Lees ook: 'Justitie zet advocaat Heuvelmans ten onrechte te kijk'

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Klacht tegen Limburgse advocaat ongegrond verklaard
Lau Geeraets
Treurnis bij advocaten Lau Geeraets
Roermondenaren verhandelden pillen voor 10 miljoen
Ton cash gevonden bij internationale drugsactie
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen