Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Advocaat: 'Meer gevangenen gaan proberen uit te breken'

Geplaatst opdonderdag 12 oktober 2017 - 19:18

Advocaat Sjoerd van Berge Henegouwen uit Maastricht denkt dat in de toekomst meer gedetineerden gaan proberen uit de gevangenis te ontsnappen.

Hij zei dit donderdagavond in AvondGasten naar aanleiding van de mislukte ontsnappingspoging uit de gevangenis in Roermond woensdag.

Uitzichtloos
Het nieuwe kabinet wil dat gevangenen niet eerder vrij kunnen komen, zoals dat nu wel het geval is. En dat zorgt voor een uitzichtloze situatie voor gedetineerden. Van Berge Henegouwen: "Ik zie de gemoedstoestand van gevangenen als ze geen kans op vervroegde vrijlating hebben. Ze zeggen ook 'als ik geen uitzicht heb, weet ik niet wat ik doe'. Als het uitzichtloze zich versterkt, gaan mensen proberen uit te breken."

Lees hier alles over de verijdelde ontsnapping.

Video: L1

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen