Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat: 'Maar twaalf condooms gevonden bij inval'

Geplaatst opdonderdag 29 januari 2015 - 6:04

Er zijn maar twaalf condooms aangetroffen van mannen die seks hebben gehad met het 16-jarige meisje uit Heerlen, bij de inval in hotel Botterweck in Valkenburg.

Dat zegt advocaat Arthur Vonken van loverboy-verdachte Armin A.

Twaalf condooms
"De politie heeft bij de inval twaalf condooms gevonden. Elf lagen in één prullenbak, waardoor sperma zich vermengd kan hebben. Het twaalfde werd apart aangetroffen." Justitie gaf eerder aan dat er tientallen gebruikte condooms waren aangetroffen bij de inval.

25 mannen hebben zich gemeld
Het Openbaar Ministerie hoopt via de condooms en telefoongegevens van loverboy Armin A. de mannen te identificeren die seks hadden met het 16-jarige meisje uit Heerlen. In totaal gaat het om minimaal vijftig mannen. Bij advocaat Ivo van de Bergh hebben zich inmiddels 25 mannen - jong en oud, gehuwd en ongehuwd - gemeld voor raad en bijstand.

Geen dna afstaan
Van de Berg raadt de mannen, ook degenen die al bij de politie zijn geweest, af om vrijwillig dna af te staan. "Dat is in principe niet verplicht. Het OM moet meer dan een verdenking tegen iemand hebben om hem te dwingen celmateriaal af te staan. Niemand hoeft mee te werken aan zijn eigen veroordeling.”

Wel verplichten
George Rasker, plaatsvervangend hoofdofficier van justitie in Limburg, stelt daar tegenover dat verdachten van een delict waarvoor voorlopige hechtenis is toegestaan, zoals misbruik, wel verplicht kunnen worden dna af te staan. Dat celmateriaal wordt dan vergeleken met de dna-sporen die gevonden zijn in het hotel in Valkenburg waar het misbruik zou hebben plaatsgevonden.

Lees de eerdere berichtgeving over de zaak rond de Valkenburgse loverboy.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ouders eisen geld van mannen die meisje misbruikten
Seksschandaal Valkenburg: mannen melden zich bij advocaat
Post voor 'klanten' loverboyzaak gaat naar advocaat
Klanten Valkenburgse zedenzaak afwezig op eerste procesdag
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen