Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat Knops: 'Géén aanval op de vrije pers gepleegd'

Geplaatst opvrijdag 13 mei 2022 - 22:28

Voormalig CDA-minister en staatssecretaris Raymond Knops staat pal voor een vrije pers en heeft géén aanval op de journalistiek willen plegen.

Dat zegt zijn advocaat Josine van den Berg na de pittige uitspraken van Knops over de Heerlense journalist Joep Dohmen. De politicus uit Hegelsom trok donderdag tijdens een rechtszaak flink van leer tegen de journalist van NRC.

Nooit problemen gehad
De uitpraken van Knops leidden tot commotie bij onder andere de journalistenvakbond NVJ. Die verbaasde zich erover dat een voormalig bewindsman Dohmen bijvoorbeeld betichtte van nepnieuws. "Mijn cliënt heeft zijn verhaal gedaan als privépersoon", reageert Van den Berg. "Hij heeft niet als politicus een aanval gedaan op de journalistiek. Knops staat juist voor een vrije pers. In de 25 jaar in de politiek heeft Knops nooit problemen gehad met de journalistiek. Alleen met de werkwijze van deze journalist, die een artikel schreef met onterechte beschuldigingen waartegen hij zich moest verdedigen."

Lees ook: Uitlatingen Raymond Knops dreunen na: 'Heel onverstandig'

Volgens Van den Berg is het belangrijk dat onjuiste publicaties in gerespecteerde media kunnen worden aangevochten. "NRC staat bekend als een kwaliteitskrant. Daar hoort een verantwoordelijkheid bij, want lezers nemen aan dat wat wordt geschreven juist is."

Pal achter de persvrijheid
Ook het CDA stelt in een summiere reactie dat Knops geen problemen met de journalistiek in het algemeen heeft. "Raymond staat pal voor onze persvrijheid", laat een woordvoerder van de partij weten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen