Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Advocaat Jos Brech in zaak Nicky: 'Justitie heeft geen zaak'

Geplaatst opdinsdag 18 september 2018 - 19:44

Het Openbaar Minister heeft 'zwak bewijs' en 'geen zaak' tegen Nicky Verstappen-verdachte Jos Brech.

Dat meldt RTL Nieuws op basis van een gesprek met de advocaat van Brech. Advocaat Gerald Roethof zegt dit na het lezen van het dossier.

Brech wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen. Hij werd twee weken geleden uitgeleverd nadat hij eerder na een zoektocht werd gevonden in Spanje.

Lees ook: Beperkingen in zaak Nicky Verstappen opgeheven

Zwak bewijs
Dinsdag besloot justitie om de beperkingen op te heffen. De advocaat mag daarom vrijuit praten over de zaak. "Justitie heeft haar best gedaan om te horen van Brech wat ze van hem wilden horen", aldus Roethof tegen RTL Nieuws. "Alle trucjes zijn geprobeerd. Ik las in het dossier dat justitie zwak bewijs heeft." Volgens hem staat er 'een enorme druk' op justitie.

Heel voorzichtig
Op de kleding van Nicky Verstappen is na zijn dood het dna van Jos Brech aangetroffen. Het dna-spoor leverde een 100 procent match op met het dna van Brech. "We moeten heel erg voorzichtig zijn met dna en conclusies daaraan verbinden, heel voorzichtig", aldus de advocaat.

Volgens RTL Nieuws wil het Openbaar Ministerie niet reageren op de uitspraken van de advocaat.

Voorarrest
Donderdag moet de 55-jarige Brech zich melden bij de raadkamer in Maastricht. Dan wordt een besluit genomen over de verlenging van het voorarrest.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Recordopbrengst L1 Samen voor de Voedselbank!

Limburg, wat een warmte! Bedankt allemaal! 346.971 producten voor L1 Samen voor de Voedselbank!

En je kunt nog steeds online een voedselpakket doneren. Dat kan t/m 31 december.

Doneer hier online
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen