Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Advocaat Jos Brech in zaak Nicky: 'Justitie heeft geen zaak'

Geplaatst opdinsdag 18 september 2018 - 19:44

Het Openbaar Minister heeft 'zwak bewijs' en 'geen zaak' tegen Nicky Verstappen-verdachte Jos Brech.

Dat meldt RTL Nieuws op basis van een gesprek met de advocaat van Brech. Advocaat Gerald Roethof zegt dit na het lezen van het dossier.

Brech wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen. Hij werd twee weken geleden uitgeleverd nadat hij eerder na een zoektocht werd gevonden in Spanje.

Lees ook: Beperkingen in zaak Nicky Verstappen opgeheven

Zwak bewijs
Dinsdag besloot justitie om de beperkingen op te heffen. De advocaat mag daarom vrijuit praten over de zaak. "Justitie heeft haar best gedaan om te horen van Brech wat ze van hem wilden horen", aldus Roethof tegen RTL Nieuws. "Alle trucjes zijn geprobeerd. Ik las in het dossier dat justitie zwak bewijs heeft." Volgens hem staat er 'een enorme druk' op justitie.

Heel voorzichtig
Op de kleding van Nicky Verstappen is na zijn dood het dna van Jos Brech aangetroffen. Het dna-spoor leverde een 100 procent match op met het dna van Brech. "We moeten heel erg voorzichtig zijn met dna en conclusies daaraan verbinden, heel voorzichtig", aldus de advocaat.

Volgens RTL Nieuws wil het Openbaar Ministerie niet reageren op de uitspraken van de advocaat.

Voorarrest
Donderdag moet de 55-jarige Brech zich melden bij de raadkamer in Maastricht. Dan wordt een besluit genomen over de verlenging van het voorarrest.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen