Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Advocaat Jos Brech in zaak Nicky: 'Justitie heeft geen zaak'

Geplaatst opdinsdag 18 september 2018 - 19:44

Het Openbaar Minister heeft 'zwak bewijs' en 'geen zaak' tegen Nicky Verstappen-verdachte Jos Brech.

Dat meldt RTL Nieuws op basis van een gesprek met de advocaat van Brech. Advocaat Gerald Roethof zegt dit na het lezen van het dossier.

Brech wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen. Hij werd twee weken geleden uitgeleverd nadat hij eerder na een zoektocht werd gevonden in Spanje.

Lees ook: Beperkingen in zaak Nicky Verstappen opgeheven

Zwak bewijs
Dinsdag besloot justitie om de beperkingen op te heffen. De advocaat mag daarom vrijuit praten over de zaak. "Justitie heeft haar best gedaan om te horen van Brech wat ze van hem wilden horen", aldus Roethof tegen RTL Nieuws. "Alle trucjes zijn geprobeerd. Ik las in het dossier dat justitie zwak bewijs heeft." Volgens hem staat er 'een enorme druk' op justitie.

Heel voorzichtig
Op de kleding van Nicky Verstappen is na zijn dood het dna van Jos Brech aangetroffen. Het dna-spoor leverde een 100 procent match op met het dna van Brech. "We moeten heel erg voorzichtig zijn met dna en conclusies daaraan verbinden, heel voorzichtig", aldus de advocaat.

Volgens RTL Nieuws wil het Openbaar Ministerie niet reageren op de uitspraken van de advocaat.

Voorarrest
Donderdag moet de 55-jarige Brech zich melden bij de raadkamer in Maastricht. Dan wordt een besluit genomen over de verlenging van het voorarrest.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen