Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat: Horecaverbod voor bikers gaat te ver

Geplaatst opdonderdag 28 juli 2016 - 12:16

De afspraak om leden van motorclubs niet meer toe te laten in café's en op terrassen in Sittard-Geleen is discriminerend.

Dat zegt Gitte Stevens, de advocaat van een aantal Limburgse Bandidos-leden.

Clubkleding
In de horeca van Sittard-Geleen zijn leden van onder meer Hell's Angels, Satudarah en Bandidos in clubkleding niet meer welkom. Daarover hebben de gemeente, politie en Koninklijke Horeca Nederland afspraken gemaakt. Horeca-ondernemers moeten de bikers vragen om te vertrekken. Als die dat weigeren, kunnen de ondernemers via een speciale horecatelefoon de politie snel inschakelen.

Volgens Stevens gaat dit soort afspraken veel te ver.

Lees ook: Leden van motorclubs niet welkom in horeca

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Leden van motorclubs niet welkom in horeca
Bandido Marco H. mag zoon toch zien
Advocaat Bandidos verbolgen over uitlekken vechtbeelden
Bandido 'verwisseld met een ander'
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen