Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat Heemels adviseert hoger beroep

Geplaatst opdonderdag 5 oktober 2017 - 19:45

Advocaat Geertjan van Oosten is het niet eens met de straf voor zijn cliënt Michael Heemels.

Hij vindt dat de rechter te weinig rekening heeft gehouden met de omstandigheden waarin oud-PVV'er Heemels verkeerde toen hij drank en drugs ging gebruiken en een grote som geld uit de partijkas stal. De advocaat raadt Heemels dan ook aan om in hoger beroep te gaan.

Geschrokken
Van Oosten zegt dat hij is geschrokken van het vonnis. De rechter oordeelde afgelopen dinsdag dat Heemels 18 maanden cel krijgt en daarvan 14 maanden ook daadwerkelijk moet uitzitten.

Strafmotivering
"De rechtbank heeft een karikatuur gemaakt van mijn cliënt en de strafmotivering lijkt wel een soort Sinterklaasgedicht. Dat heb ik nog nooit meegemaakt", laat van Oosten aan L1 weten."Er wordt gesteld dat hij een leuk leven heeft geleid met geld van de PVV-fractie. Hij heeft geen leuk leven geleid, maar een verschrikkelijk leven onder invloed van een heel zware verslaving en daar moet rekening mee worden gehouden."

Omstandigheden
De Amsterdamse advocaat vindt zelf een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden voldoende voor Michael Heemels. "Dan krijgt hij toch een straf en heeft hij een stok achter de deur met de voorwaardelijke gevangenisstraf. Mijn cliënt heeft de verkeerde keuzes gemaakt, omdat hij idolaat was van de PVV en in het bijzonder Geert Wilders. Maar er moet rekening mee worden gehouden dat hij onder onmenselijke omstandigheden moest werken."

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen