Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat: Graus herkent zich niet in spookverhalen

Geplaatst opwoensdag 16 juni 2021 - 20:53

Advocaat Machteld Roethof van PVV-Kamerlid Dion Graus noemt de beschuldiging van seksueel wangedrag en machtsmisbruik aan het adres van haar cliënt onacceptabel.

"We zullen zowel civielrechtelijk als strafrechtelijk ageren tegen personen die opzettelijk de goede naam van de heer Graus schaden", aldus Roethof.

Aanleiding is de melding die een fractiemedewerker volgens het dagblad NRC heeft gemaakt van seksueel wangedrag en machtsmisbruik.

Laster en smaad
Graus heeft Roethof in de arm genomen 'om dit onrecht met hand en tand te bestrijden', zegt hij. Daarmee verwijst hij naar het 'verspreiden van leugens, laster en smaad'.

Anonieme bron
Volgens Roethof lijkt het erop dat op basis van een anonieme bron een verhaal door de pers is overgenomen, zonder dat is gebleken dat er een gedegen onderzoek was. De advocaat benadrukt dat Graus zich op geen enkele wijze herkent in de "door hem als laster gekwalificeerde spookverhalen".

Lees ook: 'Onafhankelijk onderzoek naar beschuldigingen Graus'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen