Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat ex-SGL topman pleit niet voor gehele vrijspraak

Geplaatst opmaandag 6 november 2017 - 17:42

Voormalig SGL topman Guus de J., die verdacht wordt van verduistering van 1,9 miljoen euro aan zorggeld, gaat niet voor gehele vrijspraak.

Dat heeft zijn advocaat Sjef Römkens desgevraagd verklaard tegenover L1. De inhoudelijke behandeling van de zaak zal overigens pas in 2018 zijn.

Luxe artikelen
De J. zou volgens het OM van het verduisterde geld onder meer een dressuurpaard en luxe artikelen hebben gekocht en dure panden hebben gehuurd. Om dat te verhullen zou hij de leden van de Raad van Toezicht van SGL niet goed hebben geïnformeerd. Beide aantijgingen ontkent de verdachte.

'Storm in glas water'
Volgens de advocaat heeft zijn cliënt niet voor 1,9 miljoen euro gefraudeerd, zoals het Openbaar Ministerie stelt. "Er is niet in die mate gefraudeerd", zegt Römkens, die niet aangeeft om hoeveel geld het dan wél gaat. "Wij zullen niet op alle aanklachten voor vrijspraak gaan, maar wat overblijft is slechts een storm in een glas water."

Lees ook: Advocaat oud-zorgbestuurder SGL: 'Oneerlijk proces'

'Oneerlijk proces'
De uitspraak is opvallend omdat de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak pas volgend jaar plaatsvindt. De advocaat hoopt dat het zover niet eens komt. Hij vindt dat er sprake is van een oneerlijk proces en wil om die reden het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk laten verklaren. Dan zou de rechtszaak moeten worden stopgezet. Het Openbaar Ministerie krijgt woensdag de kans om hierop te reageren.

Aangifte
Overigens verklaarde de advocaat van Guus de J. tijdens de rechtszitting dat hij tot driemaal toe aangifte heeft gedaan tegen de betrokken inspecteurs van de Belastingdienst. Die zouden gesteld hebben dat sommige getuigen niet wensten mee te werken aan de verhoren, terwijl de advocaat zegt dat ze helemaal niet gevraagd zijn om een reactie. Eén van die aangiftes zou op dit moment nog in behandeling zijn en de advocaat wil de betrokken getuigen alsnog laten horen omdat ze mogelijk ontlastende verklaringen hebben.

Lees ook: Luxe kunst en dure paarden: zorgbaas verduisterde miljoenen

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen