Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat ex-SGL topman pleit niet voor gehele vrijspraak

Geplaatst opmaandag 6 november 2017 - 17:42

Voormalig SGL topman Guus de J., die verdacht wordt van verduistering van 1,9 miljoen euro aan zorggeld, gaat niet voor gehele vrijspraak.

Dat heeft zijn advocaat Sjef Römkens desgevraagd verklaard tegenover L1. De inhoudelijke behandeling van de zaak zal overigens pas in 2018 zijn.

Luxe artikelen
De J. zou volgens het OM van het verduisterde geld onder meer een dressuurpaard en luxe artikelen hebben gekocht en dure panden hebben gehuurd. Om dat te verhullen zou hij de leden van de Raad van Toezicht van SGL niet goed hebben geïnformeerd. Beide aantijgingen ontkent de verdachte.

'Storm in glas water'
Volgens de advocaat heeft zijn cliënt niet voor 1,9 miljoen euro gefraudeerd, zoals het Openbaar Ministerie stelt. "Er is niet in die mate gefraudeerd", zegt Römkens, die niet aangeeft om hoeveel geld het dan wél gaat. "Wij zullen niet op alle aanklachten voor vrijspraak gaan, maar wat overblijft is slechts een storm in een glas water."

Lees ook: Advocaat oud-zorgbestuurder SGL: 'Oneerlijk proces'

'Oneerlijk proces'
De uitspraak is opvallend omdat de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak pas volgend jaar plaatsvindt. De advocaat hoopt dat het zover niet eens komt. Hij vindt dat er sprake is van een oneerlijk proces en wil om die reden het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk laten verklaren. Dan zou de rechtszaak moeten worden stopgezet. Het Openbaar Ministerie krijgt woensdag de kans om hierop te reageren.

Aangifte
Overigens verklaarde de advocaat van Guus de J. tijdens de rechtszitting dat hij tot driemaal toe aangifte heeft gedaan tegen de betrokken inspecteurs van de Belastingdienst. Die zouden gesteld hebben dat sommige getuigen niet wensten mee te werken aan de verhoren, terwijl de advocaat zegt dat ze helemaal niet gevraagd zijn om een reactie. Eén van die aangiftes zou op dit moment nog in behandeling zijn en de advocaat wil de betrokken getuigen alsnog laten horen omdat ze mogelijk ontlastende verklaringen hebben.

Lees ook: Luxe kunst en dure paarden: zorgbaas verduisterde miljoenen

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen