Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat ex-SGL topman pleit niet voor gehele vrijspraak

Geplaatst opmaandag 6 november 2017 - 17:42

Voormalig SGL topman Guus de J., die verdacht wordt van verduistering van 1,9 miljoen euro aan zorggeld, gaat niet voor gehele vrijspraak.

Dat heeft zijn advocaat Sjef Römkens desgevraagd verklaard tegenover L1. De inhoudelijke behandeling van de zaak zal overigens pas in 2018 zijn.

Luxe artikelen
De J. zou volgens het OM van het verduisterde geld onder meer een dressuurpaard en luxe artikelen hebben gekocht en dure panden hebben gehuurd. Om dat te verhullen zou hij de leden van de Raad van Toezicht van SGL niet goed hebben geïnformeerd. Beide aantijgingen ontkent de verdachte.

'Storm in glas water'
Volgens de advocaat heeft zijn cliënt niet voor 1,9 miljoen euro gefraudeerd, zoals het Openbaar Ministerie stelt. "Er is niet in die mate gefraudeerd", zegt Römkens, die niet aangeeft om hoeveel geld het dan wél gaat. "Wij zullen niet op alle aanklachten voor vrijspraak gaan, maar wat overblijft is slechts een storm in een glas water."

Lees ook: Advocaat oud-zorgbestuurder SGL: 'Oneerlijk proces'

'Oneerlijk proces'
De uitspraak is opvallend omdat de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak pas volgend jaar plaatsvindt. De advocaat hoopt dat het zover niet eens komt. Hij vindt dat er sprake is van een oneerlijk proces en wil om die reden het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk laten verklaren. Dan zou de rechtszaak moeten worden stopgezet. Het Openbaar Ministerie krijgt woensdag de kans om hierop te reageren.

Aangifte
Overigens verklaarde de advocaat van Guus de J. tijdens de rechtszitting dat hij tot driemaal toe aangifte heeft gedaan tegen de betrokken inspecteurs van de Belastingdienst. Die zouden gesteld hebben dat sommige getuigen niet wensten mee te werken aan de verhoren, terwijl de advocaat zegt dat ze helemaal niet gevraagd zijn om een reactie. Eén van die aangiftes zou op dit moment nog in behandeling zijn en de advocaat wil de betrokken getuigen alsnog laten horen omdat ze mogelijk ontlastende verklaringen hebben.

Lees ook: Luxe kunst en dure paarden: zorgbaas verduisterde miljoenen

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen