Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat ex-SGL topman pleit niet voor gehele vrijspraak

Geplaatst opmaandag 6 november 2017 - 17:42

Voormalig SGL topman Guus de J., die verdacht wordt van verduistering van 1,9 miljoen euro aan zorggeld, gaat niet voor gehele vrijspraak.

Dat heeft zijn advocaat Sjef Römkens desgevraagd verklaard tegenover L1. De inhoudelijke behandeling van de zaak zal overigens pas in 2018 zijn.

Luxe artikelen
De J. zou volgens het OM van het verduisterde geld onder meer een dressuurpaard en luxe artikelen hebben gekocht en dure panden hebben gehuurd. Om dat te verhullen zou hij de leden van de Raad van Toezicht van SGL niet goed hebben geïnformeerd. Beide aantijgingen ontkent de verdachte.

'Storm in glas water'
Volgens de advocaat heeft zijn cliënt niet voor 1,9 miljoen euro gefraudeerd, zoals het Openbaar Ministerie stelt. "Er is niet in die mate gefraudeerd", zegt Römkens, die niet aangeeft om hoeveel geld het dan wél gaat. "Wij zullen niet op alle aanklachten voor vrijspraak gaan, maar wat overblijft is slechts een storm in een glas water."

Lees ook: Advocaat oud-zorgbestuurder SGL: 'Oneerlijk proces'

'Oneerlijk proces'
De uitspraak is opvallend omdat de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak pas volgend jaar plaatsvindt. De advocaat hoopt dat het zover niet eens komt. Hij vindt dat er sprake is van een oneerlijk proces en wil om die reden het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk laten verklaren. Dan zou de rechtszaak moeten worden stopgezet. Het Openbaar Ministerie krijgt woensdag de kans om hierop te reageren.

Aangifte
Overigens verklaarde de advocaat van Guus de J. tijdens de rechtszitting dat hij tot driemaal toe aangifte heeft gedaan tegen de betrokken inspecteurs van de Belastingdienst. Die zouden gesteld hebben dat sommige getuigen niet wensten mee te werken aan de verhoren, terwijl de advocaat zegt dat ze helemaal niet gevraagd zijn om een reactie. Eén van die aangiftes zou op dit moment nog in behandeling zijn en de advocaat wil de betrokken getuigen alsnog laten horen omdat ze mogelijk ontlastende verklaringen hebben.

Lees ook: Luxe kunst en dure paarden: zorgbaas verduisterde miljoenen

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen