Overslaan en naar de inhoud gaan

Advocaat doodrijder Venlo noemt celstraf 'hard oordeel'

Geplaatst opwoensdag 29 juli 2015 - 20:16

"Een hard oordeel." Zo omschrijft advocaat Heuvelmans de gevangenisstraf van een jaar voor zijn cliënt, die in Venlo een 56-jarige vrouw doodreed.

De gevangenisstraf van een jaar is volgens de rechtbank op zijn plaats omdat de 26 jarige man roekeloos had gereden. Hij reed 125 kilometer per uur waar 50 het maximum is.

Zwaardere zaken
Volgens Advocaat Heuvelmans zijn er in Nederland zwaardere zaken geweest, waarbij de dader slechts werd veroordeeld tot een werkstraf.

Het is nog niet duidelijk of de man in hoger beroep gaat tegen de uitspraak.

Lees ook: Doodrijder Venlo: jaar de cel in en 5 jaar niet rijden

L1 sprak met Heuvelmans:

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Doodrijder Venlo: jaar de cel in en 5 jaar niet rijden
'Doodrijden vrouw in Venlo is moord'
Rechtbank geeft extra uitleg over vonnis doodrijder
Dodelijk ongeval Heerlen: 6 maanden cel
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen