Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Advocaat blotebillen-fan stomverbaasd: 'Niks aan bewijs'

Geplaatst opwoensdag 12 september 2018 - 15:56

De advocaat van de zogenoemde blotebillen-supporter, een fan van VVV-Venlo die onlangs een stadionverbod kreeg voor het tonen van zijn derrière, is verbaasd over het handelen van de club.

Zijn cliënt kreeg een stadionverbod van een jaar voor de blotebillen-affaire. Dat leverde landelijk de nodige scepsis op.

Lees ook: 'Stadionverbod blotebillen-fan moet worden verscheurd'

Afgekeurde goal
Het incident vond plaats op 18 augustus van dit jaar, toen VVV-Venlo het in eigen huis opnam tegen Ajax. Door ingrijpen van de videoscheidsrechter werd er een doelpunt van de thuisploeg afgekeurd én kreeg Ajax een strafschop. De betreffende supporter vond dat maar niets en liet scheidsrechter Kevin Blom na afloop van het duel zijn kont zien. Daarvoor kreeg de man een stadionverbod van twaalf maanden.

Half verhaal
Na een storm aan kritiek, kwam VVV-Venlo op de eigen website met uitleg. 'In eerste instantie werd, na het zien van de foto, ook intern hard gelachen om de mooning-actie van de betreffende supporter. Helaas is het moonen slechts het halve verhaal. Op basis van getuigenverklaringen wordt namelijk een onderzoek ingesteld naar het maken van racistische oerwoudgeluiden door dezelfde supporter.'

Geen enkel verband
De supporter nam advocaat Bjorn Jegers in de arm en die vroeg bewijs op bij de club. Het antwoord zorgde voor gefronste wenkbrauwen bij de raadsman. 'Dit stadionverbod heeft geen enkel verband met de vermeende racistische uitlatingen van uw cliënt. Deze aangelegenheid is momenteel nog in onderzoek bij de KNVB', schrijft de club.

'Hebben niks'
Jegers is stomverbaasd. "Ze krijgen veel kritiek vanwege dat stadionverbod, zetten mijn cliënt dan onterecht als racist weg en nu heeft het opeens niks met racisme te maken. Ik denk dat ze niks aan bewijs hebben", vertelt de advocaat.

Het stadionverbod geldt vooralsnog alleen lokaal, waardoor de supporter geen thuis- én uitwedstrijden van zijn eigen club mag bezoeken. Pas als de voetbalbond het verbod overneemt, wordt de man ook geweigerd bij andere clubs.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen