Advocaat toga wetboek

Advocaat drukt geld bejaarde achterover: drie maanden cel

Een Heerlense advocaat is voor verduistering en belastingfraude veroordeeld tot zes maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk. Hij kreeg die straf onder meer omdat hij als vertrouwenspersoon van een oudere vrouw bijna 50.000 euro achterover drukte.

Pinkpopdrama Pinkpop
Pinkpopdrama-proces wankelt: advocaat legt verdediging neer

Danny S. (38) verschijnt donderdag voor het Hof in Den Bosch, maar de veroorzaker van het Pinkpopdrama doet dat zonder advocaat. Zijn voormalig raadsman heeft de verdediging neergelegd.

Dion Graus
Advocaat: Graus herkent zich niet in spookverhalen

Advocaat Machteld Roethof van PVV-Kamerlid Dion Graus noemt de beschuldiging van seksueel wangedrag en machtsmisbruik aan het adres van haar cliënt onacceptabel.

Bandidos
Advocate over duur megaproces Bandidos: 'Onmenselijk'

Advocate Gitte Stevens hekelt in de zaak tegen motorclub Bandidos de lange duur van de procesgang. "Zes jaar moeten wachten op een berechting is onmenselijk", zegt ze in het afsluitende pleidooi van het megaproces.

iStock-1309231028
Milieudefensie-overwinning op Shell is Limburgs succes

Met de uitspraak van de rechtbank in Den Haag dat olieconcern Shell de CO2-uitstoot fors moet verminderen, heeft het Limburgs advocatenteam van Milieudefensie een unieke slag geslagen.

Sidney Smeets Twitter
Ex-Kamerlid Smeets richt eigen advocatenkantoor op

Voormalig Tweede Kamerlid Sidney Smeets (D66), die in april terugtrad na beschuldigingen van ongepaste seksuele avances richting minderjarige jongens, gaat weer aan de slag als advocaat.

Theo Hiddema
Hiddema weer advocaat: 'Ik werd politiek depressief'

Voormalig Forum voor Democratie Tweede Kamerlid Theo Hiddema is blij dat hij niet meer in de politiek actief is.

Steekpartij Sittard Putstraat (1 jun 2020)
Vrouw stak vriend neer na cocaïneruzie: 'Heftige relatie'

Tegen een 32-jarige vrouw uit Sittard is woensdag voor de rechtbank in Maastricht een grotendeels voorwaardelijke celstraf geëist voor het neersteken van haar ex-vriend. Ze zou mishandeld en bedreigd zijn door de ex, maar deed nooit aangifte.

Theo Hiddema
Hiddema toch geen lijstduwer Forum voor Democratie

Theo Hiddema wil toch geen lijstduwer zijn van Forum voor Democratie (FvD).

Horeca glazen wijn
'Horeca moet duidelijk maken dat het een protestactie is'

Als horecaondernemers die de coronamaatregelen beu zijn, inderdaad uit protest op 17 januari opengaan, moet het voor iedereen duidelijk zijn dat het om een protestactie gaat.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten