Overslaan en naar de inhoud gaan

Adviseurs MVV niet op één lijn met bestuur en stappen op

Geplaatst opwoensdag 29 januari 2020 - 11:09

Het Technisch Platform MVV Maastricht stopt met het adviseren van het bestuur van de voetbalclub.

Oud-spelers Bert van Marwijk, Reginald Thal, Erik Meijer en Johan Dijkstra en oud-directeur Ron Weyzen zaten in dat platform.

Penders
Het platform vroeg uitleg van de clubleiding over de manier waarop afscheid werd genomen van toenmalig algemeen directeur Paul Penders. Die moest eerder deze maand na wat de club omschreef als een 'grondige evaluatie' het veld ruimen.

Lees ook: Paul Penders per direct weg bij MVV

Beslissingen
Het platform, dat geen formele bevoegdheden had maar de club wel adviseerde over allerlei voetbaltechnische zaken, kon niet leven met de uitleg die dinsdagavond gegeven werd. De adviseurs hebben moeite met verschillende beslissingen van de beleidsbepalers. Daarom hebben de adviseurs besloten zich terug te trekken. Wel blijven zij als supporter achter de club staan.

Aanhang
De harde kern van de MVV-aanhang schreeuwde in de afgelopen maanden om het vertrek van Penders, technisch manager Ron Elsen én trainer Fuat Usta. Elsen en Usta mochten na de evaluatie, in tegenstelling tot Penders, wel op hun stoel blijven zitten.

Het is nog niet bekend wie Penders gaat opvolgen als directeur. MVV-voorzitter Marcel Jöris was woensdagochtend nog niet bereikbaar voor commentaar.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen