Overslaan en naar de inhoud gaan

Adviseur Blokker: 'Liever geen winkel in Limburg'

Geplaatst opdonderdag 25 augustus 2016 - 11:49

"Een Blokker heeft in de provincie geen toekomst," zegt Paul Moers, retailkenner en adviseur van Blokker. "Ik zou er geen winkel willen hebben," zegt hij tegen L1.

Het Blokker-concern moet een groot deel van de winkels in de provincie sluiten en Moers verwacht dat dit op korte termijn ook gaat gebeuren. Met name in krimpgebieden als Limburg, Noord-Holland en Groningen.

Afgeslankte formule
"De dikke, uitgebreide Blokker heeft geen toekomst. Elk dorp een vestiging, dat is verleden tijd. Een afgeslankte formule is de toekomst. Vestigingen in de randstad zijn het probleem niet. In de provincie werkt dat niet meer, dus dat wordt heel moeilijk," zegt Moers. Volgens hem kost het meer dan dat het oplevert om een vestiging in een krimpgebied open te houden.

Nieuwe formule
Moers begeleidt onder meer Blokker bij de transformatie naar een nieuwe formule, zoals de directie van de holding de reorganisatie in april heeft aangekondigd. De retailkenner is aangetrokken als adviseur bij die transformatie. Moers zal in die functie niet adviseren om winkels in Limburg open te houden. "In grote steden nog wel. In Maastricht, Roermond of Venlo zal altijd een Blokker blijven. Dat is gewoon marktwerking," aldus Moers.

Om 17:00 een gesprek met retailkenner en adviseur Paul Moers bij Dennis & Tim op L1 radio.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Blokker vertrekt uit Kerkrade
Leen Bakker
Blokker verkoopt Leen Bakker aan investeerder
Nog meer Blokker-winkels sluiten deuren in Limburg
Opnieuw Limburgs Blokker-filiaal dicht
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen