Overslaan en naar de inhoud gaan

Adviesbureau had serieuze plannen voor nieuw VVV-stadion

Geplaatst opwoensdag 6 juli 2016 - 9:36

Adviesbureau Hypercube had serieuze plannen voor een nieuw VVV-stadion voor 10.000 bezoekers.

Voor de benodigde 33 miljoen euro waren al financiers gevonden, blijkt uit een geheim rapport, schrijft De Limburger.

Achter de schermen
Niet nader genoemde winkelketens en een fastfoodrestaurant, die zich in de schaduw van het nieuwe stadion wilden vestigen stonden klaar om mee te betalen. Achter de schermen werden de plannen al door ambtenaren getoetst aan het gemeentelijke beleid. Bij groen licht van de gemeenteraad had er eind dit jaar een uitgewerkt plan gelegen.

Nieuw bestuur
In het geheime rapport wordt ook een nieuw bestuursmodel voor de club geadviseerd, met een onafhankelijke raad van commissarissen die een minimaal tweekoppige directie (VVV heeft nu één directeur) controleert. Het driekoppige bestuur onder voorzitterschap van Hai Berden zou uitgebreid moeten worden en deels vervangen. Bovendien zouden in dat bestuur vertegenwoordigers van de supporters en van de sponsors moeten zitten.

Lees ook: VVV zet adviesbureau voor nieuw stadion aan de kant

Van tafel
De noodzaak van bestuurlijke vernieuwingen werd al eerder door een gemeentelijke commissie van wijzen geadviseerd. Maar nu VVV alle banden met Hypercube heeft verbroken, is ook het adviesrapport van tafel. Evenals een kansrijk stadionplan en de opzet voor een nieuw bestuur.

Op de site van De Limburger lees je een achtergrondartikel:
VVV en de lange weg naar (n)iets

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen