Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Advies Roermond: ‘Schreurs moet weg bij OML’

Geplaatst opmaandag 18 juli 2016 - 6:05

Tilman Schreurs moet opstappen als directeur van Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg.

Dat heeft het Roermondse college van B en W afgelopen woensdag besloten, zo bevestigen welingelichte bronnen aan De Limburger.

Grootste
Roermond is de grootste aandeelhouder in OML, waar verder Roerdalen, Maasgouw, Echt-Susteren en Leudal in participeren. De raad van commissarissen van OML beraadt zich sinds de uitspraak van de rechter in de zaak Van Rey over de positie van Tilman Schreurs.

Schuldig
De OML-directeur kreeg als 'kleine vis' weliswaar geen straf maar werd wel schuldig bevonden. Hij heeft zich als VVD-wethouder laten omkopen met reisjes door projectontwikkelaar Piet van Pol. Voorzitter Leo Urlings laat weten dat de rvc het vonnis heeft geanalyseerd en bezig is met het raadplegen van de vijf aandeelhoudende gemeenten.

Advies
Urlings gaat ervan uit dat die met één advies komen, ook als ze het onderling niet eens zijn. Of daarbij het aantal aandelen geldt (Roermond heeft dik 40 procent) of een gelijke stem per gemeente, zoals burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren veronderstelt, is nog niet duidelijk. Volgens Urlings heeft de rvc het laatste woord. Hij erkent 'dat er een onwerkbare situatie ontstaat', als de rvc Schreurs laat zitten in geval van een negatief advies. De andere gemeenten beslissen deze week.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Jos van Rey
Van Rey, Van Pol en Schreurs gedagvaard voor corruptie
Rechtszaak tegen Jos van Rey is pas in voorjaar 2016
Uitspraak in zaak Jos van Rey live te zien bij L1
Zaak Jos van Rey op 8 september vervolgd
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen