Overslaan en naar de inhoud gaan

Advies Roermond: ‘Schreurs moet weg bij OML’

Geplaatst opmaandag 18 juli 2016 - 6:05

Tilman Schreurs moet opstappen als directeur van Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg.

Dat heeft het Roermondse college van B en W afgelopen woensdag besloten, zo bevestigen welingelichte bronnen aan De Limburger.

Grootste
Roermond is de grootste aandeelhouder in OML, waar verder Roerdalen, Maasgouw, Echt-Susteren en Leudal in participeren. De raad van commissarissen van OML beraadt zich sinds de uitspraak van de rechter in de zaak Van Rey over de positie van Tilman Schreurs.

Schuldig
De OML-directeur kreeg als 'kleine vis' weliswaar geen straf maar werd wel schuldig bevonden. Hij heeft zich als VVD-wethouder laten omkopen met reisjes door projectontwikkelaar Piet van Pol. Voorzitter Leo Urlings laat weten dat de rvc het vonnis heeft geanalyseerd en bezig is met het raadplegen van de vijf aandeelhoudende gemeenten.

Advies
Urlings gaat ervan uit dat die met één advies komen, ook als ze het onderling niet eens zijn. Of daarbij het aantal aandelen geldt (Roermond heeft dik 40 procent) of een gelijke stem per gemeente, zoals burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren veronderstelt, is nog niet duidelijk. Volgens Urlings heeft de rvc het laatste woord. Hij erkent 'dat er een onwerkbare situatie ontstaat', als de rvc Schreurs laat zitten in geval van een negatief advies. De andere gemeenten beslissen deze week.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Jos van Rey
Van Rey, Van Pol en Schreurs gedagvaard voor corruptie
Rechtszaak tegen Jos van Rey is pas in voorjaar 2016
Uitspraak in zaak Jos van Rey live te zien bij L1
Zaak Jos van Rey op 8 september vervolgd
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen