Overslaan en naar de inhoud gaan

Advies Roermond: ‘Schreurs moet weg bij OML’

Geplaatst opmaandag 18 juli 2016 - 6:05

Tilman Schreurs moet opstappen als directeur van Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg.

Dat heeft het Roermondse college van B en W afgelopen woensdag besloten, zo bevestigen welingelichte bronnen aan De Limburger.

Grootste
Roermond is de grootste aandeelhouder in OML, waar verder Roerdalen, Maasgouw, Echt-Susteren en Leudal in participeren. De raad van commissarissen van OML beraadt zich sinds de uitspraak van de rechter in de zaak Van Rey over de positie van Tilman Schreurs.

Schuldig
De OML-directeur kreeg als 'kleine vis' weliswaar geen straf maar werd wel schuldig bevonden. Hij heeft zich als VVD-wethouder laten omkopen met reisjes door projectontwikkelaar Piet van Pol. Voorzitter Leo Urlings laat weten dat de rvc het vonnis heeft geanalyseerd en bezig is met het raadplegen van de vijf aandeelhoudende gemeenten.

Advies
Urlings gaat ervan uit dat die met één advies komen, ook als ze het onderling niet eens zijn. Of daarbij het aantal aandelen geldt (Roermond heeft dik 40 procent) of een gelijke stem per gemeente, zoals burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren veronderstelt, is nog niet duidelijk. Volgens Urlings heeft de rvc het laatste woord. Hij erkent 'dat er een onwerkbare situatie ontstaat', als de rvc Schreurs laat zitten in geval van een negatief advies. De andere gemeenten beslissen deze week.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Jos van Rey
Van Rey, Van Pol en Schreurs gedagvaard voor corruptie
Rechtszaak tegen Jos van Rey is pas in voorjaar 2016
Uitspraak in zaak Jos van Rey live te zien bij L1
Zaak Jos van Rey op 8 september vervolgd
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen