Overslaan en naar de inhoud gaan

Advies Rode Kruis: Kleed je warm aan tijdens carnaval

Geplaatst opvrijdag 9 februari 2018 - 7:13

Het is verstandig om je warm aan te kleden tijdens carnaval.

Dat adviseert het Rode Kruis.

Laagjes
Omdat een derde van de mensen de verschijnselen niet herkent van onderkoeling, is het verstandig om je warm en in laagjes te kleden als je carnaval gaat vieren. Zo laat het Rode Kruis weten. Ook adviseert de hulporganisatie om niet te lang en te veel alcohol te drinken in de kou.

Lees ook: Dierenpakken populair tijdens vastelaovend

Energie
Je bloedvaten verwijden bij alcoholgebruik, waardoor je sneller warmte verliest. Daarbij is het belangrijk om genoeg te eten en water te drinken, dit zorgt ervoor dat je energie op peil blijft en dat je warm blijft. Gaat het dan toch mis, dan heeft het Rode Kruis nog een tip: "Wanneer men onderkoeling herkent, kan het slachtoffer het beste naar een warmere omgeving gebracht worden en daar een suikerrijke drank nuttigen."

Klik hier voor de weersverwachtingen tijdens de vastelaovend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen