Overslaan en naar de inhoud gaan

Advies aan Vierdaagselopers: nu al voldoende drinken

Geplaatst opzondag 15 juli 2018 - 15:54

Lopers die dinsdag starten met de Vierdaagse in Nijmegen, moeten zondag alvast beginnen met voldoende te drinken.

Tijdens de eerste wandeldag doen ze er goed aan hun waterflesjes bij elk watertappunt te vullen. Daarnaast is flink insmeren met zonnebrandcrème en een petje dragen belangrijk.

Dat advies heeft de organisatie van de Vierdaagse zondagmiddag gegeven omdat de eerste wandeldag door de Betuwe warm lijkt te gaan worden.

Erg warm
Het eigen meteorologische team voorspelt dat het op de route 28 graden wordt en dat het erg droog en zonnig zal zijn. Voor woensdag, de dag van Wijchen door het Land van Maas en Waal, verwachten de meteorologen "mooi wandelweer". Het wordt dan ook zonnig, maar wat koeler.

Voldoende drinken
Uit onderzoek is bekend dat de eerste Vierdaagsedag de grootste aanslag op het lichaam is. Ruim twintig procent van de lopers vertoont die dag uitdrogingsverschijnselen en vijftien procent houdt teveel zout vast. Onderzoek heeft ook aangetoond dat vooral oudere Vierdaagselopers onderweg te weinig drinken, mede omdat ze niet te vaak een plaspauze willen houden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen