Overslaan en naar de inhoud gaan

Advies aan Vierdaagselopers: nu al voldoende drinken

Geplaatst opzondag 15 juli 2018 - 15:54

Lopers die dinsdag starten met de Vierdaagse in Nijmegen, moeten zondag alvast beginnen met voldoende te drinken.

Tijdens de eerste wandeldag doen ze er goed aan hun waterflesjes bij elk watertappunt te vullen. Daarnaast is flink insmeren met zonnebrandcrème en een petje dragen belangrijk.

Dat advies heeft de organisatie van de Vierdaagse zondagmiddag gegeven omdat de eerste wandeldag door de Betuwe warm lijkt te gaan worden.

Erg warm
Het eigen meteorologische team voorspelt dat het op de route 28 graden wordt en dat het erg droog en zonnig zal zijn. Voor woensdag, de dag van Wijchen door het Land van Maas en Waal, verwachten de meteorologen "mooi wandelweer". Het wordt dan ook zonnig, maar wat koeler.

Voldoende drinken
Uit onderzoek is bekend dat de eerste Vierdaagsedag de grootste aanslag op het lichaam is. Ruim twintig procent van de lopers vertoont die dag uitdrogingsverschijnselen en vijftien procent houdt teveel zout vast. Onderzoek heeft ook aangetoond dat vooral oudere Vierdaagselopers onderweg te weinig drinken, mede omdat ze niet te vaak een plaspauze willen houden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen