Overslaan en naar de inhoud gaan

Aderlating: Canadees per direct weg bij Eaters

Geplaatst opwoensdag 25 september 2019 - 15:19

Matthew Beer vertrekt per direct bij Microz Eaters. De Canadees heeft volgens de ijshockeyclub zijn contract ingeleverd.

Het is kort voor het begin van het nieuwe seizoen een fikse aderlating voor Eaters.

18 goals, 42 assists
Beer was in het afgelopen seizoen immers de nummer twee op de topscorerslijst van de club uit Geleen. Hij was in 26 wedstrijden verantwoordelijk voor 18 goals en 42 assists. De center annex right winger zou aan zijn tweede seizoen in Glanerbrook beginnen, maar keert nu 'om persoonlijke redenen' terug naar zijn vaderland.

Reden onbekend
De clubleiding tast in het duister over de reden voor Beers vertrek. "Wij waren ervan overtuigd en het was het plan dat Matt aanstaand weekend fit aan de competitie zou beginnen", zegt de club op de eigen website. Eaters versterkte zich deze zomer met enkele gerenommeerde namen en wil een serieuze gooi naar de prijzen gaan doen.

'Niet over een nacht ijs'
Of er vóór de competitiestart nog geanticipeerd kan worden op het vertrek van Beer, valt te bezien. "De technische staf zal zich in overleg met het bestuur beraden over de te nemen beslissingen omtrent een vervanging, maar zal hier in elk geval niet over een nacht ijs gaan."

Bekercompetitie
Eaters opent, na in de afgelopen weken oefenwedstrijden te hebben gespeeld, vrijdag officieel het seizoen. Dan staat in de bekercompetitie een uitwedstrijd tegen Nijmegen Devils op het programma. De BENE-League begint over twee weken.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen