Overslaan en naar de inhoud gaan

Adelante start onderzoek naar shockwavetherapie

Geplaatst opwoensdag 21 oktober 2020 - 11:36

Adelante in Hoensbroek is het eerste revalidatiecentrum in Nederland dat onderzoek gaat doen naar de werking van shockwavetherapie bij mensen met een dwarslaesie en spasticiteit.

Dit laat het revalidatiecentrum weten. Op dit moment zijn er nog weinig behandelmogelijkheden voor verhoogde spierspanning door een dwarslaesie.

Hoe ziet het onderzoek eruit
Volgens Adelante gaan tien proefpersonen met spasticiteit in kuit of pols/hand deelnemen aan dit onderzoek. Bij patiƫnten met een herseninfarct is gebleken dat de therapie een veilige, effectieve en praktische methode is om de spasticiteit tijdelijk te verminderen.

Botox
Huidige behandelingen om spierspanning te verminderen bestaan op dit moment nog vooral uit medicatie of botoxbehandelingen. Als de shockwavetherapie aanslaat, zou deze behandeling goedkoper en makkelijker uitvoerbaar zijn.

Een shockwavebehandeling duurt volgens het centrum niet lang, vaak minder dan een half uur per sessie.

Goede uitslagen
"Na mei volgend jaar worden de uitkomsten van het onderzoek gepresenteerd en gepubliceerd in een wetenschappelijk artikel", zo schrijft Adelante. Als er goede uitslagen uit het onderzoek komen dan gaat Adelante de shockwavetherapie toepassen bij mensen met een dwarslaesie en spasticiteit.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen