Overslaan en naar de inhoud gaan

AD-test: Koffie Kiosk Weert is 'bruin water met smaakje'

Geplaatst opzaterdag 24 oktober 2015 - 14:41

"Automatenkoffie waar een mens verdrietig van wordt." De jury van de AD-koffietest was, op z'n zachtst gezegd, niet bepaald gecharmeerd van de koffie de geschonken wordt bij de Kiosk op het station van Weert.

"Heet, bruin water met een smaakje. Het is niet eens vies, het is gewoon helemaal niets", zo oordeelt het testpanel.

Voorlaatste
De koffie krijgt niet eens een cijfer, zo slecht is het. En dat zelfde geldt voor de espresso die getest werd. "Bitter water, totaal geen aroma. Geen enkele beleving van een espresso." De cappuccino scoort wel een cijfer, een voldoende zelfs (5.5).

Het eindoordeel is echter vernietigend: ondrinkbaar. Met het eindcijfer 3 bungelt de koffie van de Kiosk in Weert ergens onderaan in de lijst. Alleen de koffie van Favori Segafredo Espresso in Amsterdam staat lager op de ranglijst.

Onvoldoende
Ook de koffie van Gasterie de Bokkereyer in Sweikhuizen scoort een onvoldoende voor de test. Al zijn de testers het niet overal volledig met elkaar eens. "Over de kwaliteit van de koffie lopen de meningen uiteen. Wel algemeen: te slap." De cappuccino krijgt nog wel het predicaat 'eigenlijk ondrinkbaar' mee.

Foto: iStock

Coffeelovers
De smakelijke, bloemrijke koffie van Coffeelovers in Maastricht had volgens het testpanel 'net iets sterker gemogen', maar de koffie is 'wel zuiver'. Met eindcijfer 8 staat Coffeelovers op een 27e plaats op de ranglijst. Toch heel netjes, al had dat waarschijnlijk iets hoger kunnen zijn als er geen lippenstift op het kopje van de espresso had gezeten.

Sittard
Het beste scoort Leven in Sittard, op plaats 18. De koffie is goed en krijgt als eindcijfer een 8.5. Vooral de espresso oogst een positieve beoordeling: "Mooie, sterke espresso met een rijkdom aan verschillende smaken. Fijn!" Hoewel de koffie ook in Sittard nog best verbeterd kan worden, is Leven volgens het AD 'een bezoekje waard'.

Bekijk de volledige beoordelingen op de kaart.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Lekkerste koffie van Limburg komt uit Sittard
Verdacht vlees neergelegd in bos Sweikhuizen
Limburgse wijken winnen prijs in Postcode Loterij
Winnende koffiezaak: alles moet perfect zijn
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen