Overslaan en naar de inhoud gaan

Ad Paes verliest hoger beroep tegen journaliste

Geplaatst opvrijdag 23 januari 2015 - 17:36

De Sittardse vastgoedhandelaar Ad Paes heeft het hoger beroep dat hij had aangespannen tegen journaliste Sanne Terlingen verloren.

De twee stonden in december 2013 voor het eerst tegenover elkaar in de rechtszaal na een aantal artikelen van Terlingen.

Kindermisbruik in Ghana
In haar stukken werd de Limburgse vastgoedmiljonair in verband gebracht met onder meer kindermisbruik in Ghana, een land waar Paes ook vastgoed in zijn bezit heeft. In 2001 werd hij daar door een van de inheemse stammen daar tot koning gekroond.

Hoger beroep
Paes eiste dat Terlingen zou stoppen met berichtgeving over hem. De journaliste won het kort geding en alle vorderingen werden door de rechter afgewezen. Paes was het niet met de uitspraak eens en ging in hoger beroep. Ook die zaak heeft hij dus verloren.

Voldoende gebaseerd op feitenmateriaal
Volgens het vonnis heeft de journaliste haar werk correct uitgevoerd en zijn de artikelen voldoende gebaseerd op feitenmateriaal.

Samenzwering
Ad Paes heeft alle aantijgingen over pedofilie altijd ontkend. In het verleden zei hij dat het om een samenzwering zou gaan, mede opgezet door een van zijn ex-medewerkers.

Opgelucht
Sanne Terlingen kreeg in 2013 aanmoedigingsprijs De Loep voor artikelen over pedofielen in Ghana in het online magazine OneWorld. Terlingen zegt erg opgelucht te zijn dat ze ook het hoger beroep heeft gewonnen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ad Paes
Ad Paes is woest op rechtbank
Jan W. had geld over voor moord op Ad Paes
Ad Paes
Vrouw die Ad Paes beschuldigde van misbruik de cel in
Ad Paes
Rotterdammer opgepakt voor beramen moord op Ad Paes
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen