Overslaan en naar de inhoud gaan

Ad Mosam jubileert met barokfestival Sittard

Geplaatst opmaandag 23 februari 2015 - 7:24

Het Sittardse barokensemble Ad Mosam organiseert dit jaar voor het eerst een driedaags Baro(c)kfestival op verschillende locaties in het centrum van Sittard en in poptempel Volt.

Dit festival wordt op 19, 20 en 21 juni gehouden in nauwe samenwerking met cultuurbedrijf De DoMIJNen.

Jubileum
Het is een belangrijk onderdeel van het programma dat wordt gehouden in het kader van het 20-jarige jubileum van Ad Mosam. Barok is volgens de organisatie meer dan alleen ‘oude muziek’. Het is de bedoeling dat tijdens het Baro(c)kfestival Sittard alle facetten van barokmuziek aan bod komen.

Baroksax
Zo zijn er improvisaties van jonge talentvolle blazers, wordt er ge(ba)rockt in poppodium Volt en is er ruimte voor muziekprofessionals en amateurs. Het bekende Amstel Quartet laat horen hoe barok op een saxofoon klinkt, en verder zijn er optredens van het jubilerende en organiserende Sittardse barokensemble Ad Mosam. Buiten de concerten zijn er ook andere ‘barokke’ activiteiten, zoals wandelingen, films en workshops.

De organisatie streeft ernaar om van het Baro(c)kfestival een tweejaarlijks topevenement te maken.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Euregionaal showcasefestival DVERS strijkt neer in Sittard
Sittardse band wint finale Podiumvrees
DVERS
Video: Festival DVERS in Sittard
Volt brengt muzikaal eerbetoon aan Lemmy Kilmister
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen