Overslaan en naar de inhoud gaan

Actievoerders tegen windmolens in Limburgs Parlement

Geplaatst opvrijdag 28 september 2018 - 11:34

Tientallen actievoerders die zich verzetten tegen de bouw van een groot windmolenpark langs het spoor in Blerick en Boekend volgen de plenaire vergadering van het Limburgs Parlement.

Het parlement neemt vrijdag het definitieve besluit over de bouw van de windmolens

Meerderheid
Het lijkt erop dat een meerderheid voor de windmolens is. De coalitiepartijen VVD en PvdA gaan het voorstel van het provinciebestuur voor de negen windmolens alsnog steunen. Vorige week lieten de twee partijen in een commissievergadering nog in het midden of ze vóór of tegen zouden stemmen. Ze vonden dat er een gebrek aan draagvlak was onder omwonenden.

Lees ook: Vijf vragen en antwoorden over het Venlose windmolendebat

Afspraak
De provincie Limburg moet voldoen aan de landelijke afspraak om in 2020 voor 95,5 megawatt aan windenergie te zorgen. Deze afspraak met het Rijk heeft voor de VVD en de PvdA de doorslag gegeven om toch akkoord te gaan met het windmolenpark.

Raad is tegen
In maart schoot de gemeenteraad van Venlo het plan nog af. Als reactie daarop besloot het provinciebestuur de regie naar zich toe te trekken en het windmolenpark zelf te gaan regelen. De verwachting is dat de omwonenden zich tot aan de Raad van State blijven verzetten tegen het windmolenpark.

Lees ook: Venlose raad stemt tegen windmolens

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen