Overslaan en naar de inhoud gaan

Actievoerders Sterrebos worden weer bevoorraad

Geplaatst opzaterdag 29 januari 2022 - 11:31

De bezetters van het Sterrebos bij de fabriek van VDL Nedcar mogen weer bevoorraad worden. Politie en particuliere beveiligers van het bedrijf hielden eerder nog mensen tegen die eten en drinken kwamen brengen voor het tiental actievoerders dat zich heeft verschanst in de bomen.

Dat heeft Red het Sterrebos zaterdag aan het eind van de ochtend laten weten.

Oproep
Eerder deed de protestgroep een oproep om de bevoorrading voor de activisten door te laten: "Eten en drinken is een mensenrecht. We roepen de politie en gemeente dus op om proviand door te laten." De actievoerders hangen sinds vrijdagmorgen in de bomen van het bos, dat moet wijken voor de uitbreidingsplannen van de autofabriek.

Lees ook: Tweede dag bezetting Sterrebos: 'Wij worden uitgehongerd'

Afspraken
Over de manier waarop de actievoerders precies bevoorraad moeten worden, maakt de politie afspraken met Red het Sterrebos. "“Op die afspraken zullen we ook toezien. Het is niet de bedoeling dat mensen uit vrije overweging naar het Sterrebos komen en eten en drinken brengen. De actievoerders bevinden zich nog steeds op privéterrein. Daar hebben mensen niets te zoeken”, laat de gemeente Sittard-Geleen weten.

Gedoogd
De gemeente Sittard-Geleen en de politie zeggen de actievoerders te gedogen en dat er geen plannen zijn het bos op korte termijn te ontruimen. Het gebied wordt sinds vrijdagmorgen bewaakt door politie en beveiligers van VDL. Het terrein is met 'Artikel 461'-bordjes afgezet. Mensen die het desondanks willen betreden worden tegengehouden of aangehouden. Dat gebeurde inmiddels tien keer sinds de bezettingsactie vrijdagmorgen begon. Drie mensen werden vrijdag opgepakt, zij zijn inmiddels weer vrijgelaten.

Solidariteitsactie
Om 11:00 uur zaterdagmorgen werd aan de andere kant van het fabrieksterrein een solidariteitsactie met de bezetters gehouden. Dat gebeurde op een door burgemeester Hans Verheijen aangewezen terrein. Deze actie werd door ongeveer 50 mensen bezocht, die ook eten en drinken voor de demonstranten in de bomen meenamen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen