Overslaan en naar de inhoud gaan

Actievoerders protesteren bij bezoek minister aan MAA

Geplaatst opmaandag 18 mei 2020 - 15:08

Actievoerders hebben maandagmiddag geprotesteerd bij Maastricht Aachen Airport tijdens een bezoek van minister Cora van Nieuwenhuizen.

De minister van infrastructuur was in Beek om de medewerkers van het vliegveld een hart onder de riem te steken vanwege de coronacrisis.

Minder vluchten
Door de crisis zijn er veel minder vluchten op Maastricht Aachen Airport. De passagiersvluchten vanaf Beek zijn helemaal gestopt. Het vrachtverkeer herstelt zich slechts langzaam. Dit komt doordat Schiphol een deel daarvan heeft overgenomen. En dus is er weinig werk voor de mensen op het vliegveld in Beek.

Video: L1

Overlast
De minister arriveerde rond 15:00 uur en zou in gesprek gaan met het personeel, maar kreeg eerst te maken met actievoerders en omwonenden die de geluidsoverlast van het vliegveld beu zijn. Ze eisen extra maatregelen tegen de herrie in hun omgeving.

Maa, vliegeveld Beek, actievoerders bezoek minister (18 mei 2020)
Foto: L1 (Jos van den Broek)

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen