Overslaan en naar de inhoud gaan

Actievoerders protesteren bij bezoek minister aan MAA

Geplaatst opmaandag 18 mei 2020 - 15:08

Actievoerders hebben maandagmiddag geprotesteerd bij Maastricht Aachen Airport tijdens een bezoek van minister Cora van Nieuwenhuizen.

De minister van infrastructuur was in Beek om de medewerkers van het vliegveld een hart onder de riem te steken vanwege de coronacrisis.

Minder vluchten
Door de crisis zijn er veel minder vluchten op Maastricht Aachen Airport. De passagiersvluchten vanaf Beek zijn helemaal gestopt. Het vrachtverkeer herstelt zich slechts langzaam. Dit komt doordat Schiphol een deel daarvan heeft overgenomen. En dus is er weinig werk voor de mensen op het vliegveld in Beek.

Video: L1

Overlast
De minister arriveerde rond 15:00 uur en zou in gesprek gaan met het personeel, maar kreeg eerst te maken met actievoerders en omwonenden die de geluidsoverlast van het vliegveld beu zijn. Ze eisen extra maatregelen tegen de herrie in hun omgeving.

Maa, vliegeveld Beek, actievoerders bezoek minister (18 mei 2020)
Foto: L1 (Jos van den Broek)

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen