Overslaan en naar de inhoud gaan

Actievoerders halen boomhut in Schinveldse bossen niet weg

Geplaatst opdinsdag 14 februari 2017 - 9:48

Actiegroep GroenFront! gaat gewoon door met het bouwen van de boomhut in de Schinveldse bossen.

De hut is een protest tegen de mogelijke kap van een aantal bomen. Volgens het Ministerie van Defensie vormen die een gevaar voor de Awacs-verkenningstoestellen die opstijgen van de nabijgelegen luchtmachtbasis in Geilenkirchen.

Afbreken
Het ministerie van Defensie heeft de actiegroep GroenFront! een week de tijd gegeven om de boomhut af te breken. Die zou in strijd zijn met het bestemmingsplan. Doen de actievoerders dat niet dan grijpt het ministerie zelf in.

Lees ook: Protestboomhut Schinveldse Bossen moet weg.

Volgens GroenFront! gaat het om een storm in een glas water. Het zou ook niet gaan om een boomhut, maar om een kunstwerk waarmee aandacht wordt gevraagd voor de strijd tegen de overlast van de Awacs-toestellen.

Verzet
GroenFront! verwacht overigens niet dat Defensie een grote operatie gaat opzetten om de boomhut weg te halen. Mocht dat toch gebeuren dan gaat de actiegroep zich vanuit de bomen verzetten, net als een aantal jaren geleden, zegt een woordvoerder tegen L1.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen