Overslaan en naar de inhoud gaan

Actievoerders Enci Stop 'voldaan' nu cementfabriek sluit

Geplaatst opmaandag 9 december 2019 - 19:43

De leden van Stichting Enci Stop hebben een 'voldaan' gevoel nu de cementfabriek in Maastricht maandag aankondigde dat ze volgend jaar de deuren sluit.

Dat laat voorzitter Betty de Haas maandagavond weten aan L1 radio.

Kalksteen
De stichting heeft volgens haar negentien jaar gestreden tegen het afgraven van de Sint-Pietersberg en voor het sluiten van de oven die wordt gebruikt voor het verwerken van de kalksteen. "Dat doel is bereikt."

Ontslagen
Dat door de sluiting ongeveer 50 medewerkers hun baan verliezen, vinden de actievoerders minder leuk nieuws. "Dat weegt voor ons zwaar", aldus De Haas. "Als stichting hebben we nooit bezwaar gehad dat ENCI als normaal bedrijf zou doorgaan. Hopelijk komt er een goede oplossing voor de werknemers."

Natuurherstel
Enci Stop verwacht dat de natuur op en rond de Sint-Pietersberg zich sneller zal herstellen nu ENCI dichtgaat. Maar de voorzitter vindt het nog te vroeg om te spreken over de opheffing van de stichting. "We zitten nu net in overleg en hebben het nieuws ook pas vernomen. Misschien dat het op de agenda van de volgende vergadering komt", besluit ze met een lach.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen