Overslaan en naar de inhoud gaan

Actievoerders Enci Stop 'voldaan' nu cementfabriek sluit

Geplaatst opmaandag 9 december 2019 - 19:43

De leden van Stichting Enci Stop hebben een 'voldaan' gevoel nu de cementfabriek in Maastricht maandag aankondigde dat ze volgend jaar de deuren sluit.

Dat laat voorzitter Betty de Haas maandagavond weten aan L1 radio.

Kalksteen
De stichting heeft volgens haar negentien jaar gestreden tegen het afgraven van de Sint-Pietersberg en voor het sluiten van de oven die wordt gebruikt voor het verwerken van de kalksteen. "Dat doel is bereikt."

Ontslagen
Dat door de sluiting ongeveer 50 medewerkers hun baan verliezen, vinden de actievoerders minder leuk nieuws. "Dat weegt voor ons zwaar", aldus De Haas. "Als stichting hebben we nooit bezwaar gehad dat ENCI als normaal bedrijf zou doorgaan. Hopelijk komt er een goede oplossing voor de werknemers."

Natuurherstel
Enci Stop verwacht dat de natuur op en rond de Sint-Pietersberg zich sneller zal herstellen nu ENCI dichtgaat. Maar de voorzitter vindt het nog te vroeg om te spreken over de opheffing van de stichting. "We zitten nu net in overleg en hebben het nieuws ook pas vernomen. Misschien dat het op de agenda van de volgende vergadering komt", besluit ze met een lach.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen