Overslaan en naar de inhoud gaan

Actievoerders bedreigen medewerkers verhuurbedrijf Boels

Geplaatst opzondag 23 september 2018 - 17:34

Medewerkers van verhuurbedrijf Boels Rental uit Sittard zijn bedreigd na een oproep van GroenFront. Dat zegt het bedrijf in een verklaring.

De actiegroep vindt het schandalig dat het bedrijf spullen verhuurt die worden ingezet bij de ontruiming van het 'bruinkoolbos' bij Hambach, tussen Aken en Keulen.

GroenFront roept mensen op om naar Boels te bellen of op social media te vragen of het bedrijf het materiaal terugtrekt. "Ook andere bedrijven hebben dit inmiddels gedaan", zegt actievoerder Peter Polder tegen L1.

Enkel machines
Boels Rental laat in een schriftelijke reactie weten dat personeel na de oproep is lastiggevallen en bedreigd. "Boels Rental is geen partij in de discussie rondom het Hambacher bos en levert enkel machines zonder personeel", zo staat in de verklaring. "De klant voldoet aan alle richtlijnen en procedures en gebruikt de machines niet onrechtmatig."

Lees ook: GroenFront voort actie tegen Boels Rental vanwege 'bruinkoolbos'

Lastiggevallen
Het bedrijf zegt zich niet te willen mengen in de discussie die wordt gevoerd over de kap van het bos. "Boels kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor het gebruik van het verhuurde materieel. We betreuren het dat dit door de actievoerders anders wordt gezien en dat dit de afgelopen dagen heeft geleid tot onder andere het lastigvallen en bedreigen van personeel." Het bedrijf laat in de verklaring ook weten dat het hoopt dat de situatie niet verder escaleert en dat de juiste partijen snel weer met elkaar aan tafel gaan.

Demonstratie
Nederlandse actievoerders zijn al jarenlang betrokken bij de acties bij Hambach. Daar wil Energieconcern RWE eeuwenoude bomen kappen om bruinkool te kunnen winnen. Milieuactivisten proberen de bomenkap te voorkomen. Ze verschansten zich in bomen en ook kwamen duizenden betogers naar het bos om te demonstreren. Op 6 oktober is er opnieuw een grote demonstratie gepland.

Duurzaam
Volgens de actievoerders van GroenFront druist de handelswijze van Boels Rental in tegen de doelstellingen van het bedrijf over duurzaam ondernemen.

Niet voorstellen
"GroenFront kan zich niet voorstellen dat er daadwerkelijk bedreigingen zijn geuit", reageert woordvoerder Peter Polder. "We weten wel dat de ontruiming van het Hambach bos veel emoties oproept, maar daadwerkelijke bedreigingen kunnen we ons niet voorstellen." De actiegroep roept iedereen op om zich normaal te gedragen. "GroenFront doet niet aan het bedreigen van personeel."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen