Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Actievoerders bedreigen medewerkers verhuurbedrijf Boels

Geplaatst opzondag 23 september 2018 - 17:34

Medewerkers van verhuurbedrijf Boels Rental uit Sittard zijn bedreigd na een oproep van GroenFront. Dat zegt het bedrijf in een verklaring.

De actiegroep vindt het schandalig dat het bedrijf spullen verhuurt die worden ingezet bij de ontruiming van het 'bruinkoolbos' bij Hambach, tussen Aken en Keulen.

GroenFront roept mensen op om naar Boels te bellen of op social media te vragen of het bedrijf het materiaal terugtrekt. "Ook andere bedrijven hebben dit inmiddels gedaan", zegt actievoerder Peter Polder tegen L1.

Enkel machines
Boels Rental laat in een schriftelijke reactie weten dat personeel na de oproep is lastiggevallen en bedreigd. "Boels Rental is geen partij in de discussie rondom het Hambacher bos en levert enkel machines zonder personeel", zo staat in de verklaring. "De klant voldoet aan alle richtlijnen en procedures en gebruikt de machines niet onrechtmatig."

Lees ook: GroenFront voort actie tegen Boels Rental vanwege 'bruinkoolbos'

Lastiggevallen
Het bedrijf zegt zich niet te willen mengen in de discussie die wordt gevoerd over de kap van het bos. "Boels kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor het gebruik van het verhuurde materieel. We betreuren het dat dit door de actievoerders anders wordt gezien en dat dit de afgelopen dagen heeft geleid tot onder andere het lastigvallen en bedreigen van personeel." Het bedrijf laat in de verklaring ook weten dat het hoopt dat de situatie niet verder escaleert en dat de juiste partijen snel weer met elkaar aan tafel gaan.

Demonstratie
Nederlandse actievoerders zijn al jarenlang betrokken bij de acties bij Hambach. Daar wil Energieconcern RWE eeuwenoude bomen kappen om bruinkool te kunnen winnen. Milieuactivisten proberen de bomenkap te voorkomen. Ze verschansten zich in bomen en ook kwamen duizenden betogers naar het bos om te demonstreren. Op 6 oktober is er opnieuw een grote demonstratie gepland.

Duurzaam
Volgens de actievoerders van GroenFront druist de handelswijze van Boels Rental in tegen de doelstellingen van het bedrijf over duurzaam ondernemen.

Niet voorstellen
"GroenFront kan zich niet voorstellen dat er daadwerkelijk bedreigingen zijn geuit", reageert woordvoerder Peter Polder. "We weten wel dat de ontruiming van het Hambach bos veel emoties oproept, maar daadwerkelijke bedreigingen kunnen we ons niet voorstellen." De actiegroep roept iedereen op om zich normaal te gedragen. "GroenFront doet niet aan het bedreigen van personeel."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank: doneer een voedselpakket online

Een voedselpakket online doneren? Dat kan!

Je doneert dan direct aan de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’. Met het geld van de donaties worden producten ingekocht en vervolgens verdeeld over de zes Voedselbanken in Limburg (Landgraaf, Roermond, Venray, Peel & Maas, Venlo en Weert).

Doneer hier
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

De afleveringen van het programma zijn te zien op zaterdagen vanaf 18.00 uur op L1.

Dit zijn de 5 talenten
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen