Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Actievoerders bedreigen medewerkers verhuurbedrijf Boels

Geplaatst opzondag 23 september 2018 - 17:34

Medewerkers van verhuurbedrijf Boels Rental uit Sittard zijn bedreigd na een oproep van GroenFront. Dat zegt het bedrijf in een verklaring.

De actiegroep vindt het schandalig dat het bedrijf spullen verhuurt die worden ingezet bij de ontruiming van het 'bruinkoolbos' bij Hambach, tussen Aken en Keulen.

GroenFront roept mensen op om naar Boels te bellen of op social media te vragen of het bedrijf het materiaal terugtrekt. "Ook andere bedrijven hebben dit inmiddels gedaan", zegt actievoerder Peter Polder tegen L1.

Enkel machines
Boels Rental laat in een schriftelijke reactie weten dat personeel na de oproep is lastiggevallen en bedreigd. "Boels Rental is geen partij in de discussie rondom het Hambacher bos en levert enkel machines zonder personeel", zo staat in de verklaring. "De klant voldoet aan alle richtlijnen en procedures en gebruikt de machines niet onrechtmatig."

Lees ook: GroenFront voort actie tegen Boels Rental vanwege 'bruinkoolbos'

Lastiggevallen
Het bedrijf zegt zich niet te willen mengen in de discussie die wordt gevoerd over de kap van het bos. "Boels kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor het gebruik van het verhuurde materieel. We betreuren het dat dit door de actievoerders anders wordt gezien en dat dit de afgelopen dagen heeft geleid tot onder andere het lastigvallen en bedreigen van personeel." Het bedrijf laat in de verklaring ook weten dat het hoopt dat de situatie niet verder escaleert en dat de juiste partijen snel weer met elkaar aan tafel gaan.

Demonstratie
Nederlandse actievoerders zijn al jarenlang betrokken bij de acties bij Hambach. Daar wil Energieconcern RWE eeuwenoude bomen kappen om bruinkool te kunnen winnen. Milieuactivisten proberen de bomenkap te voorkomen. Ze verschansten zich in bomen en ook kwamen duizenden betogers naar het bos om te demonstreren. Op 6 oktober is er opnieuw een grote demonstratie gepland.

Duurzaam
Volgens de actievoerders van GroenFront druist de handelswijze van Boels Rental in tegen de doelstellingen van het bedrijf over duurzaam ondernemen.

Niet voorstellen
"GroenFront kan zich niet voorstellen dat er daadwerkelijk bedreigingen zijn geuit", reageert woordvoerder Peter Polder. "We weten wel dat de ontruiming van het Hambach bos veel emoties oproept, maar daadwerkelijke bedreigingen kunnen we ons niet voorstellen." De actiegroep roept iedereen op om zich normaal te gedragen. "GroenFront doet niet aan het bedreigen van personeel."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen