Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Actievoerders bedreigen medewerkers verhuurbedrijf Boels

Geplaatst opzondag 23 september 2018 - 17:34

Medewerkers van verhuurbedrijf Boels Rental uit Sittard zijn bedreigd na een oproep van GroenFront. Dat zegt het bedrijf in een verklaring.

De actiegroep vindt het schandalig dat het bedrijf spullen verhuurt die worden ingezet bij de ontruiming van het 'bruinkoolbos' bij Hambach, tussen Aken en Keulen.

GroenFront roept mensen op om naar Boels te bellen of op social media te vragen of het bedrijf het materiaal terugtrekt. "Ook andere bedrijven hebben dit inmiddels gedaan", zegt actievoerder Peter Polder tegen L1.

Enkel machines
Boels Rental laat in een schriftelijke reactie weten dat personeel na de oproep is lastiggevallen en bedreigd. "Boels Rental is geen partij in de discussie rondom het Hambacher bos en levert enkel machines zonder personeel", zo staat in de verklaring. "De klant voldoet aan alle richtlijnen en procedures en gebruikt de machines niet onrechtmatig."

Lees ook: GroenFront voort actie tegen Boels Rental vanwege 'bruinkoolbos'

Lastiggevallen
Het bedrijf zegt zich niet te willen mengen in de discussie die wordt gevoerd over de kap van het bos. "Boels kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor het gebruik van het verhuurde materieel. We betreuren het dat dit door de actievoerders anders wordt gezien en dat dit de afgelopen dagen heeft geleid tot onder andere het lastigvallen en bedreigen van personeel." Het bedrijf laat in de verklaring ook weten dat het hoopt dat de situatie niet verder escaleert en dat de juiste partijen snel weer met elkaar aan tafel gaan.

Demonstratie
Nederlandse actievoerders zijn al jarenlang betrokken bij de acties bij Hambach. Daar wil Energieconcern RWE eeuwenoude bomen kappen om bruinkool te kunnen winnen. Milieuactivisten proberen de bomenkap te voorkomen. Ze verschansten zich in bomen en ook kwamen duizenden betogers naar het bos om te demonstreren. Op 6 oktober is er opnieuw een grote demonstratie gepland.

Duurzaam
Volgens de actievoerders van GroenFront druist de handelswijze van Boels Rental in tegen de doelstellingen van het bedrijf over duurzaam ondernemen.

Niet voorstellen
"GroenFront kan zich niet voorstellen dat er daadwerkelijk bedreigingen zijn geuit", reageert woordvoerder Peter Polder. "We weten wel dat de ontruiming van het Hambach bos veel emoties oproept, maar daadwerkelijke bedreigingen kunnen we ons niet voorstellen." De actiegroep roept iedereen op om zich normaal te gedragen. "GroenFront doet niet aan het bedreigen van personeel."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Ingrid is het Vastelaovesgezicht 2019!

Na een werkelijk zinderende finale hebben we een winnares! Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Ingrid Breugelmans uit Roermond!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Bekijk veel meer over het Vastelaovesgezicht
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen