Overslaan en naar de inhoud gaan

Actiegroepen blij met aanpak overlast MAA

Geplaatst opwoensdag 11 september 2019 - 17:56

De actiegroepen rond Maastricht Aachen Airport zijn blij met de maatregelen die worden genomen tegen de geluidsoverlast van het vliegveld.

"Beter laat dan nooit", laat woordvoerder Coen Eggen weten vanuit Den Haag, waar de Tweede Kamer vergadert over de toekomst van de luchtvaart.

Losse generatoren
De provincie maakte woensdag bekend een miljoen euro uit te trekken voor systemen tegen geluids- en geuroverlast. De maatregelen moeten ervoor zorgen dat vliegtuigen aan de grond niet langer gebruik hoeven te maken van losse generatoren. De Commissie Regionaal Overleg Luchthaven had in gesprekken met de Provincie al vaker aangedrongen op maatregelen.

Lees ook: Provincie investeert miljoen tegen geluidsoverlast MAA

Duurt uren
"Het is een geluid dat vaak uren duurt en vooral in Ulestraten tot veel overlast leidt, dus het is fijn om te horen dat er nu iets aan gedaan wordt. Hopelijk kan er ook nog iets aan het geluid van taxiënde vliegtuigen gebeuren, want ook dat is nog een bron van ergernis", zegt Eggen.

Omwonenden
De overlast van die generatoren kwam aan het licht door gesprekken met omwonenden en met de Commissie Regionaal Overleg luchthaven Maastricht. Naar aanleiding daarvan werd onderzocht hoe de overlast verminderd kon worden. Gedeputeerde Joost van den Akker zegt hierover dat de signalen van de omwonenden serieus worden genomen. " De balans tussen de economische verankering in de regio én het behoud van de leefkwaliteit moet in evenwicht zijn. Met deze investering wordt de overlast voor de omwonenden aangepakt."

Het duurt nog zeker veertien weken voordat de systemen worden ingevoerd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen