Overslaan en naar de inhoud gaan

Actiegroepen blij met aanpak overlast MAA

Geplaatst opwoensdag 11 september 2019 - 17:56

De actiegroepen rond Maastricht Aachen Airport zijn blij met de maatregelen die worden genomen tegen de geluidsoverlast van het vliegveld.

"Beter laat dan nooit", laat woordvoerder Coen Eggen weten vanuit Den Haag, waar de Tweede Kamer vergadert over de toekomst van de luchtvaart.

Losse generatoren
De provincie maakte woensdag bekend een miljoen euro uit te trekken voor systemen tegen geluids- en geuroverlast. De maatregelen moeten ervoor zorgen dat vliegtuigen aan de grond niet langer gebruik hoeven te maken van losse generatoren. De Commissie Regionaal Overleg Luchthaven had in gesprekken met de Provincie al vaker aangedrongen op maatregelen.

Lees ook: Provincie investeert miljoen tegen geluidsoverlast MAA

Duurt uren
"Het is een geluid dat vaak uren duurt en vooral in Ulestraten tot veel overlast leidt, dus het is fijn om te horen dat er nu iets aan gedaan wordt. Hopelijk kan er ook nog iets aan het geluid van taxiënde vliegtuigen gebeuren, want ook dat is nog een bron van ergernis", zegt Eggen.

Omwonenden
De overlast van die generatoren kwam aan het licht door gesprekken met omwonenden en met de Commissie Regionaal Overleg luchthaven Maastricht. Naar aanleiding daarvan werd onderzocht hoe de overlast verminderd kon worden. Gedeputeerde Joost van den Akker zegt hierover dat de signalen van de omwonenden serieus worden genomen. " De balans tussen de economische verankering in de regio én het behoud van de leefkwaliteit moet in evenwicht zijn. Met deze investering wordt de overlast voor de omwonenden aangepakt."

Het duurt nog zeker veertien weken voordat de systemen worden ingevoerd.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen