Overslaan en naar de inhoud gaan

Actiegroep windturbines: 'Dit is gewoon wanbeleid'

Geplaatst opdonderdag 21 februari 2019 - 22:14

De Actiegroep Windturbines Blerick is not amused over de houding van de provincie als het gaat om de beoogde windmolens langs het spoor tussen Boekend en Blerick.

De actiegroep stelt tegen Omroep Venlo dat zij door de provincie genegeerd wordt.

Overleg
Na een gesprek in mei vorig jaar, waarbij de actiegroep haar standpunten naar voren bracht, hoorde zij niets meer van de provincie. Eind september gaf het Limburgs Parlement groen licht voor het windmolenpark. Wel moest intensief overlegd worden met omwonenden over vervolgstappen.

Lees ook: Groen licht voor windmolenpark ondanks politieke crisis

Wijkraden
Volgens een woordvoerder van de provincie is de actiegroep geen officieel vertegenwoordigend orgaan van de wijk. In plaats daarvan sprak zij wel met de wijkraden van Blerick en Boekend.

'Wanbeleid'
"Dit is gewoon wanbeleid", stelt Marcel
Lenders, woordvoerder van de actiegroep. Dat standpunt wordt mede ingegeven door het feit dat een stuurgroep en verschillende werkgroepen zich ondertussen inspannen om de negen windturbines daadwerkelijk te laten verrijzen. Dat tast volgens Lenders het draagvlak onder de leden van de actiegroep ernstig aan.

Bezwaar
De actiegroep wilde via gesprekken bezwaar maken tegen vijf van de negen turbines, maar die gesprekken vonden tot dusver dus niet plaats. "Lenders heeft ook aangegeven dat verdere gesprekken geen zin hadden als de Provincie vasthoudt aan de vijf betwiste turbines", besluit de woordvoerder van de provincie tegen Omroep Venlo.

Lees ook: Gegarandeerde prijs huizen door komst windmolens

Gegarandeerde verkoopprijs
Onlangs bleek uit een brief van D66-gedeputeerde Hans Theunissen dat bewoners van twaalf woningen in de buurtschap Heierhoeve een gegarandeerde verkoopprijs voor hun huis krijgen, wanneer zij willen vertrekken vanwege de komst van het windmolenpark.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen