Overslaan en naar de inhoud gaan

Actiegroep wil fulltime Tihange-actievoerder

Geplaatst opwoensdag 6 september 2017 - 16:27

Actiegroep WISE wil iemand fulltime in dienst nemen die de opdracht krijgt om ervoor te zorgen dat de kerncentrales Tihange 2 en Doel 3 binnen twee jaar gesloten worden.

Om het salaris en het campagnegeld te kunnen betalen, heeft de actiegroep maandelijks 3500 euro nodig en dat geld moet worden opgebracht via crowdfunding.

Aandacht
WISE, wat staat voor World Information Service on Energy
is één van de actiegroepen achter de mensenketting, waarbij op 25 juni ruim vijftigduizend mensen gemobiliseerd werden om een menselijke keten van 90 kilometer te maken van Tihange via Maastricht naar Aken. "Een geweldig succes", blikt WISE terug op haar website. "Maar er is meer nodig om de twee beruchte 'scheurtjescentrales' dicht te krijgen. We moeten nu gaan actievoeren, lobbyen en rechtszaken gaan voeren. We moeten zorgen dat de aandacht voor dit thema niet verslapt."

Crowdfunding
Het loon van deze zogenoemde 'campaigner' en het campagnebudget moet worden opgebracht door honderden mensen die maandelijks een klein bedrag doneren. Via de website van WISE is de crowdfundingsactie inmiddels gestart. Het bedrag moet over twee maanden bij elkaar gebracht zijn. In december wil de actiegroep dan iemand in dienst willen nemen die de sluiting voor elkaar moet krijgen.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen