Overslaan en naar de inhoud gaan

Actiegroep omwonenden vliegveld maakt een doorstart

Geplaatst opvrijdag 10 juni 2016 - 6:58

Nog geen jaar na opheffing wordt de vereniging die de aanleg van de Oost-westbaan heeft tegengehouden heropgericht. Inwoners van Geverik gaan nu de strijd aan tegen verlenging van de landingsbaan.

Nog geen jaar na opheffing wordt de vereniging die de aanleg van de Oost-westbaan heeft tegengehouden, heropgericht. Inwoners van Geverik gaan nu de strijd aan tegen verlenging van de landingsbaan.

Verlenging
Om een transatlantisch netwerk op te kunnen zetten, wil de nieuwe exploitant van Maastricht Aachen Airport de startbaan van het vliegveld maximaal gaan benutten. Momenteel is het gebruik ervan beperkt tot 2500 meter, terwijl de baan 2750 meter lang is.

De gemeente Beek en de provincie willen die harde eis van de nieuwe exploitant inwilligen, Inwoners van Geverik aan de voet van de landingsbaan, maken zich zorgen.

Veiligheid
Het extra stukje asfalt is immers aangelegd om zwaardere vliegtuigen de mogelijkheid te geven een langere aanloop te nemen of later te landen. Daardoor kunnen ze wat hoger over Geverik vliegen en hoeven tientallen huizen niet onteigend en afgebroken te worden. "Dat veiligheidsaspect wordt met deze plannen tenietgedaan", vindt Coen Eggen in Kelmond.

Gezondheid
Daarnaast is ook het gebrek aan aandacht voor de gezondheidseffecten van fijnstof reden voor Eggen en enkele nieuwe consorten om op de infoavonden in Meerssen en Beek aan de bel te gaan trekken.

Lees ook: Infoavonden over maximaal benutten van startbaan op MAA

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Infoavonden over maximaal benutten van startbaan op MAA
Actiegroep: ministerie sjoemelt met cijfers luchtvaart
Extra druk op MAA door mist in Amsterdam
Drie grote steden treuzelen met miljoenensteun MAA
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen