Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Actiegroep omwonenden vliegveld maakt een doorstart

Geplaatst opvrijdag 10 juni 2016 - 6:58

Nog geen jaar na opheffing wordt de vereniging die de aanleg van de Oost-westbaan heeft tegengehouden heropgericht. Inwoners van Geverik gaan nu de strijd aan tegen verlenging van de landingsbaan.

Nog geen jaar na opheffing wordt de vereniging die de aanleg van de Oost-westbaan heeft tegengehouden, heropgericht. Inwoners van Geverik gaan nu de strijd aan tegen verlenging van de landingsbaan.

Verlenging
Om een transatlantisch netwerk op te kunnen zetten, wil de nieuwe exploitant van Maastricht Aachen Airport de startbaan van het vliegveld maximaal gaan benutten. Momenteel is het gebruik ervan beperkt tot 2500 meter, terwijl de baan 2750 meter lang is.

De gemeente Beek en de provincie willen die harde eis van de nieuwe exploitant inwilligen, Inwoners van Geverik aan de voet van de landingsbaan, maken zich zorgen.

Veiligheid
Het extra stukje asfalt is immers aangelegd om zwaardere vliegtuigen de mogelijkheid te geven een langere aanloop te nemen of later te landen. Daardoor kunnen ze wat hoger over Geverik vliegen en hoeven tientallen huizen niet onteigend en afgebroken te worden. "Dat veiligheidsaspect wordt met deze plannen tenietgedaan", vindt Coen Eggen in Kelmond.

Gezondheid
Daarnaast is ook het gebrek aan aandacht voor de gezondheidseffecten van fijnstof reden voor Eggen en enkele nieuwe consorten om op de infoavonden in Meerssen en Beek aan de bel te gaan trekken.

Lees ook: Infoavonden over maximaal benutten van startbaan op MAA

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Infoavonden over maximaal benutten van startbaan op MAA
Actiegroep: ministerie sjoemelt met cijfers luchtvaart
Extra druk op MAA door mist in Amsterdam
Drie grote steden treuzelen met miljoenensteun MAA
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen