Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Actiegroep omwonenden vliegveld maakt een doorstart

Geplaatst opvrijdag 10 juni 2016 - 6:58

Nog geen jaar na opheffing wordt de vereniging die de aanleg van de Oost-westbaan heeft tegengehouden heropgericht. Inwoners van Geverik gaan nu de strijd aan tegen verlenging van de landingsbaan.

Nog geen jaar na opheffing wordt de vereniging die de aanleg van de Oost-westbaan heeft tegengehouden, heropgericht. Inwoners van Geverik gaan nu de strijd aan tegen verlenging van de landingsbaan.

Verlenging
Om een transatlantisch netwerk op te kunnen zetten, wil de nieuwe exploitant van Maastricht Aachen Airport de startbaan van het vliegveld maximaal gaan benutten. Momenteel is het gebruik ervan beperkt tot 2500 meter, terwijl de baan 2750 meter lang is.

De gemeente Beek en de provincie willen die harde eis van de nieuwe exploitant inwilligen, Inwoners van Geverik aan de voet van de landingsbaan, maken zich zorgen.

Veiligheid
Het extra stukje asfalt is immers aangelegd om zwaardere vliegtuigen de mogelijkheid te geven een langere aanloop te nemen of later te landen. Daardoor kunnen ze wat hoger over Geverik vliegen en hoeven tientallen huizen niet onteigend en afgebroken te worden. "Dat veiligheidsaspect wordt met deze plannen tenietgedaan", vindt Coen Eggen in Kelmond.

Gezondheid
Daarnaast is ook het gebrek aan aandacht voor de gezondheidseffecten van fijnstof reden voor Eggen en enkele nieuwe consorten om op de infoavonden in Meerssen en Beek aan de bel te gaan trekken.

Lees ook: Infoavonden over maximaal benutten van startbaan op MAA

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Infoavonden over maximaal benutten van startbaan op MAA
Actiegroep: ministerie sjoemelt met cijfers luchtvaart
Extra druk op MAA door mist in Amsterdam
Drie grote steden treuzelen met miljoenensteun MAA
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen