Overslaan en naar de inhoud gaan

Actiegroep heft zich op bij opening gemeentehuis Panningen

Geplaatst opwoensdag 7 oktober 2015 - 16:00

Na ruim zes jaar heeft de actiegroep die jaren streed tegen een duur gemeentehuis voor fusiegemeente Peel en Maas zich woensdagmiddag bij de officiële opening van het nieuwe Huis van de Gemeente opgeheven.

De overhandiging van een ingelijste poster met de tekst 'Luisteren naar de burgers loont' aan burgemeester Wilma Delissen vormde het symbolisch einde.

Poster die burgemeester Wilma Delissen woensdagmiddag van de actiegroep kreeg overhandigd.

38 miljoen euro
De actiegroep, opgericht in september 2009, verzette zich tegen de komst van een nieuw gemeentehuis met parkeergarage in de Kerkstraat in Panningen voor 38 miljoen euro.

Burgerpeiling
Later haalde de actiegroep bij een burgerpeiling 12.519 stemmen op (98 procent) tegen een vernieuwbouw van 18,7 miljoen euro van het bestaande gemeentehuis aan het Wilhelminaplein. Daarop is nog 5 miljoen euro van de kosten wegbezuinigd.

Lees een terugblik van de actievoerders in de Limburgse kranten van donderdag.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Gelekte informatie Peel en Maas was niet geheim'
Gemeente Peel en Maas verkoopt SIF-gebouw
Bibliotheek Panningen dicht voor verhuizing
Sloop werkzaamheden Bouw
Sloop van oude gemeentehuis in Maasbree in volle gang
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen