Overslaan en naar de inhoud gaan

Actiegroep blijft strijden tegen herindeling Nuth

Geplaatst opdonderdag 22 september 2016 - 17:40

De actiegroep in Schimmert heeft de hoop op een herziening van de herindeling nog niet opgegeven.

De groep gaat binnenkort zowel met het CDA in Nuth als met CDA-Statenlid Jeu Titulaer om de tafel. "We willen op gemeentelijk en provinciaal niveau kijken wat er mogelijk is. Er is hier gewoon geen draagvlak. We hopen nog altijd dat de opties Beek, Meerssen en Valkenburg, gemeenten waar Schimmert meer binding mee heeft, serieus bekeken gaan worden."

Ontevredenheid
Sinds het raadsbesluit van 31 mei van Nuth om in te stemmen met een fusie met Schinnen en Onderbanken, heerst er ontevredenheid in Schimmert. Veel mensen voelen zich niet gehoord. Een petitie van de actiegroep gericht tegen het herindelingsproces werd door 1352 mensen – ongeveer de helft van de stemgerechtigden uit het dorp - getekend.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen