Overslaan en naar de inhoud gaan

Actiegroep Belevenispark Nee blij met 'moedig besluit'

Geplaatst opmaandag 29 februari 2016 - 22:34

Actiegroep Belevenispark Nee is blij dat de plannen voor het park in Heel niet doorgaan. Op de Facebookpagina van de actiegroep wordt gesproken van een 'moedig besluit'.

Maandag werd bekend dat er geen belevenispark voor verstandelijk gehandicapten komt in Heel. Zorginstelling Daelzicht heeft de plannen stopgezet omdat er voor het plan 'geen volledige acceptatie in de omgeving' is. De actiegroep was tegen het plan omdat het een grote belasting zou zijn voor het dorp.

Tegen de plannen
Vincent Deenen van Belevenispark Nee: "Het was de bedoeling om 600.000 mensen per jaar te ontvangen in Heel. Dat zou te veel worden. Ook de natuur zou worden aangetast. Verder ging het ook nog om minder goede zorg. De ouders van de cli├źnten waren daar erg bezorgd over. Dat heeft ons gesterkt om ook voor die groep op te komen."

Definitief van tafel
Deenen heeft maandag nog gesproken met de Raad van Bestuur van Daelzicht. "Ons is beloofd dat het plan definitief van tafel is en daar zijn wij, met al onze sympathisanten, erg blij mee."

Lees ook: Daelzicht stopt met plan voor Belevenispark in Heel.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Tegenstand belevenispark Daelzicht wordt gemobiliseerd'
Daelzicht stopt met plan voor Belevenispark in Heel
Gerommel kost zorginstelling Daelzicht 4 miljoen
Attractiepark voor gehandicapten mikt op 600.000 bezoekers
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen