Overslaan en naar de inhoud gaan

Actiegroep: 450 asielzoekers in Blitterswijck is te veel

Geplaatst opwoensdag 16 december 2015 - 17:55

Het nieuwe aantal asielzoekers dat in Blitterswijck moet komen is volgens actiegroep Blitterswijcks Belang nog altijd te groot.

De actievoerders willen maximaal 250 vluchtelingen huisvesten en spreken van 'minachting' van de bevolking.

Bijgesteld
Het gemeentebestuur van Venray maakte woensdag bekend dat het geen 750, maar 450 asielzoekers wil opvangen op vakantiepark Roekenbosch. Het aantal asielzoekers werd bijgesteld na kritiek van inwoners van Blitterswijck.

2016
Het dorp hield onlangs een enquête waaruit bleek dat een meerderheid maximaal 250 asielzoekers wil opvangen. Ook de gemeenteraad vindt 750 mensen te veel.
Dinsdag neemt de gemeenteraad van Venray een besluit. Als de raadsleden instemmen met de komst van de nieuwe bewoners, kunnen de eerste asielzoekers in het eerste kwartaal van 2016 terecht in Blitterswijck.

Lees ook: Geen 750 maar 450 asielzoekers naar Blitterswijck

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Blitterswijck: maximaal 250 asielzoekers
Asielzoekerscentrum Blitterswijck
'Kansloze asielzoekers moeten zo snel mogelijk terug'
Vakantiepark Blitterswijck AZC voor 750 vluchtelingen
Komst asielzoekerscentrum in Blitterswijck onzeker
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen