Overslaan en naar de inhoud gaan

Actiedag voor waterschade levert ruim 2 miljoen euro op

Geplaatst opwoensdag 18 augustus 2021 - 23:28

De live-uitzendingen van Omroep MAX om geld op te halen voor gedupeerden van de overstromingen in Limburg hebben ruim 2 miljoen euro opgebracht.

Dat maakte MAX-presentator Jan Slagter woensdagavond laat bekend tijdens het tv-programma Op1 dat voor de gelegenheid werd uitgezonden vanuit het zwaar getroffen Valkenburg.

Nadat de Mestreechter Staar, samen met Beppie Kraft, 'Waar in 't bronsgroen eikenhout' had gezongen, kwam het bedrag: 2.034.553,00 miljoen euro.

Valkenburg
Vanaf het Theodoor Dorrenplein in Valkenburg werden drie live-uitzendingen gepresenteerd door Jan Slagter en Dionne Stax. De afsluiting volgde tijdens het tv-programma Op1 op NPO1. Aan tafel van de talkshow waren ook demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen en dijkgraaf van Waterschap Limburg Patrick van der Broeck aangeschoven. In zijn slotwoord riep Slagter op om ook na de actiedag door te gaan met doneren voor de gedupeerden van de waterschade.

Lees ook: Waterschade De Oliemolen Heerlen zeker 400.000 euro

Rowwen Hèze
Tijdens de uitzendingen kwamen bekende en minder bekende Limburgers aan het woord, onder wie André Rieu, Beppie Kraft en Rowwen Hèze. Verder kwam Daan Prevoo, burgemeester van de gemeente Valkenburg aan de Geul, aan het woord. Ook André van Duin en Huub Stapel deden in een videoboodschap een oproep om te doneren.

Rampenfonds
Er is door het Nationaal Rampenfonds inmiddels ruim 11 miljoen euro opgehaald voor mensen die getroffen zijn door de wateroverlast. Ongeveer 190.000 mensen hebben geld gedoneerd.

Lees ook: Zeeuws Watersnoodmuseum haalt 10.000 euro op voor Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen