Overslaan en naar de inhoud gaan

Actiedag voor waterschade levert ruim 2 miljoen euro op

Geplaatst opwoensdag 18 augustus 2021 - 23:28

De live-uitzendingen van Omroep MAX om geld op te halen voor gedupeerden van de overstromingen in Limburg hebben ruim 2 miljoen euro opgebracht.

Dat maakte MAX-presentator Jan Slagter woensdagavond laat bekend tijdens het tv-programma Op1 dat voor de gelegenheid werd uitgezonden vanuit het zwaar getroffen Valkenburg.

Nadat de Mestreechter Staar, samen met Beppie Kraft, 'Waar in 't bronsgroen eikenhout' had gezongen, kwam het bedrag: 2.034.553,00 miljoen euro.

Valkenburg
Vanaf het Theodoor Dorrenplein in Valkenburg werden drie live-uitzendingen gepresenteerd door Jan Slagter en Dionne Stax. De afsluiting volgde tijdens het tv-programma Op1 op NPO1. Aan tafel van de talkshow waren ook demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen en dijkgraaf van Waterschap Limburg Patrick van der Broeck aangeschoven. In zijn slotwoord riep Slagter op om ook na de actiedag door te gaan met doneren voor de gedupeerden van de waterschade.

Lees ook: Waterschade De Oliemolen Heerlen zeker 400.000 euro

Rowwen Hèze
Tijdens de uitzendingen kwamen bekende en minder bekende Limburgers aan het woord, onder wie André Rieu, Beppie Kraft en Rowwen Hèze. Verder kwam Daan Prevoo, burgemeester van de gemeente Valkenburg aan de Geul, aan het woord. Ook André van Duin en Huub Stapel deden in een videoboodschap een oproep om te doneren.

Rampenfonds
Er is door het Nationaal Rampenfonds inmiddels ruim 11 miljoen euro opgehaald voor mensen die getroffen zijn door de wateroverlast. Ongeveer 190.000 mensen hebben geld gedoneerd.

Lees ook: Zeeuws Watersnoodmuseum haalt 10.000 euro op voor Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen