Overslaan en naar de inhoud gaan

Actiecomité A2 blij met 30 miljoen van provincies

Geplaatst opmaandag 2 november 2015 - 18:32

Het actiecomité dat zich inzet voor een oplossing van de files tussen Weert en Eindhoven is blij dat in een gezamenlijk plan van de provincies Limburg en Noord-Brabant 30 miljoen is gereserveerd voor de aanpak van het probleem.

Voorlopig wordt ervan uitgegaan dat de bijna dagelijkse files kunnen worden opgelost door de aanleg van een spitsstrook. Een studie moet nog uitwijzen of dat voldoende is.

Groen licht
Volgens woordvoerder Anton Kirkels van het actiecomité is het begin gemaakt. Het is nu aan de politiek in Den Haag om binnenkort groen licht te geven. Dat wordt een interessante dag voor Limburg, aldus de oud-VVD wethouder van Weert en huidig statenlid.

Kortere procedures
Hij hoopt dat de Tweede Kamer er voor kiest om de A2 tussen Weert en Eindhoven onder de crisis- en herstelwet te laten vallen. Daardoor worden de procedures die moeten worden doorlopen, een stuk korter. De spitsstrook zou dan al in 2020 klaar kunnen zijn, in plaats van 2023.

Opmerkelijk
Het is overigens opmerkelijk dat het traject nu wordt aangepakt want tot voor kort stond het nauwelijks op een politieke agenda. Onder meer door de activiteiten van het actiecomité en een aantal gemeenten waar de weg door heen gaat, is daar nu verandering in gekomen.

A67
Bovendien telt de inhoud van een dossier ook echt mee, zegt CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck. In het plan van Limburg en Noord-Brabant staat naast de A2, de aanpak van de verkeersproblemen op de A67 tussen Venlo en Eindhoven centraal.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Station Weert NS Arriva
'Treinverbinding Weert-Hamont helpt tegen files A2'
Belgen vrezen overlast door nieuwe weg Maastricht
ANWB verwacht drukte door Max-fans in Ardennen
Bonus voor mijden van Maasbruggen tijdens spits
Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen