Overslaan en naar de inhoud gaan

Actiecomité A2 blij met 30 miljoen van provincies

Geplaatst opmaandag 2 november 2015 - 18:32

Het actiecomité dat zich inzet voor een oplossing van de files tussen Weert en Eindhoven is blij dat in een gezamenlijk plan van de provincies Limburg en Noord-Brabant 30 miljoen is gereserveerd voor de aanpak van het probleem.

Voorlopig wordt ervan uitgegaan dat de bijna dagelijkse files kunnen worden opgelost door de aanleg van een spitsstrook. Een studie moet nog uitwijzen of dat voldoende is.

Groen licht
Volgens woordvoerder Anton Kirkels van het actiecomité is het begin gemaakt. Het is nu aan de politiek in Den Haag om binnenkort groen licht te geven. Dat wordt een interessante dag voor Limburg, aldus de oud-VVD wethouder van Weert en huidig statenlid.

Kortere procedures
Hij hoopt dat de Tweede Kamer er voor kiest om de A2 tussen Weert en Eindhoven onder de crisis- en herstelwet te laten vallen. Daardoor worden de procedures die moeten worden doorlopen, een stuk korter. De spitsstrook zou dan al in 2020 klaar kunnen zijn, in plaats van 2023.

Opmerkelijk
Het is overigens opmerkelijk dat het traject nu wordt aangepakt want tot voor kort stond het nauwelijks op een politieke agenda. Onder meer door de activiteiten van het actiecomité en een aantal gemeenten waar de weg door heen gaat, is daar nu verandering in gekomen.

A67
Bovendien telt de inhoud van een dossier ook echt mee, zegt CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck. In het plan van Limburg en Noord-Brabant staat naast de A2, de aanpak van de verkeersproblemen op de A67 tussen Venlo en Eindhoven centraal.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Station Weert NS Arriva
'Treinverbinding Weert-Hamont helpt tegen files A2'
Belgen vrezen overlast door nieuwe weg Maastricht
ANWB verwacht drukte door Max-fans in Ardennen
Bonus voor mijden van Maasbruggen tijdens spits
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen