Overslaan en naar de inhoud gaan

Actie woonwagenbewoners Helden, wethouder verbaasd

Geplaatst opdinsdag 23 oktober 2018 - 15:57

Woonwagenbewoners in Helden proberen nu ook meer standplaatsen af te dwingen door actie te voeren.

De woonwagenbewoners hebben op een grasveld bij de Ondersestraat een klein kamp opgeslagen met twee stacaravans en een vouwwagen. Eerden protesteerden ook al bewoners van kampen in Beek, Heythuysen, Heerlen en Maastricht voor meer staplekken.

Lege plaatsen
"We blijven staan totdat de rechter zegt dat we hier weg moeten", zegt een woordvoerder van de groep. De actievoerders willen dat er op het bestaande woonwagenkamp in Helden standplaatsen bijkomen. "Er zijn enkele lege plaatsen, maar we mogen er van de gemeente geen woonwagen neerzetten."

Verbaasd
De meeste actievoerders hebben een gewoon huis als woning. "We voelen ons daar niet welkom. Daarbij horen we op een woonwagenkamp." Wethouder Rob Wanten van de gemeente Peel en Maas is verbaasd over de actie. "We hebben sinds 2010 regelmatig overleg en niets wees erop dat de situatie zo nijpend was."

Lees ook: Geduld woonwagenbewoners is op, gemeenten aan zet

Bespreken
Hij gaat de ontstane situatie bespreken met de woningcoöperatie en met de kampbewoners. Daarbij wordt gekeken of het aantal woonwagenplaatsen in Peel en Maas genoeg is en of er iets moet worden aangepast. Of de gemeente de actievoerders dwingt het kampje op te breken, weet hij niet. "Dan gaat het om openbare orde en veiligheid, en dat ligt bij de burgemeester", aldus Wanten.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen